Vezi in jur

Scrisori catre Rita - povestea de pe net prinde viata la mansarda In Culise

 

Nic Labis este un personaj inventat! Dar, in acelasi timp, foarte real - daca iei contact cu el iti dai seama ca il cunosti, il stii de undeva, poate ai fost chiar tu la un moment dat. Sub pseudonimul Kaos Moon, scriitorul Stefan Caraman i-a dat viata lui Nic in anul 2011 pe blogspot, un personaj lipsit de perspective si plictisit de viata, dar care a devenit in scurt timp indragit de cititori datorita limbajului franc.

 

 

 

scrisori catre rita in culise
Foto: In Culise

 

 

 

Tocmai pentru a pastra platforma neconventionala pe care a luat nastere Nic Labis, cei de la Teatrul in Culise s-au gandit sa-l aduca la viata intr-o mansarda din zona Foisorului de Foc. Intr-o camera cat un dormitor de apartament, cateva scaune si multi curiosi, Nic, un upgrade al marelui poet (dar fara sa ii replice talentul), isi striga oful pe un ton plictisit dar puternic, uneori apeleand la megafon, pe care nu se sfieste sa-l foloseasca la geamul camerei ce da fix in strada.

 

 

 

scrisori catre rita in culise teatru
Foto: In Culise

 

 

 

Punerea in scena a romanului internautic Scrisori catre Rita este un teatru al realismului, fara menajamente de orice fel. Timp de aproximativ o ora, Stefan Nistor, interpretul lui Nic, monologheaza cu patima si limbaj presarat cu injuraturi despre amintirile dintr-o alta viata, in timp ce naluca Rita se plimba goala prin camera stramta.

 

 

 

scrisori catre rita teatrul in culise
Foto: In Culise

 

 

 

Scrisori catre Rita e povestea unei despartiri, care ar durea daca n-ar fi atat de hilara si care ar fi amuzanta daca nu ar durea atat. Nic e omul gratuit, fara obligatii si fara target, e antistarul, e ceea ce-si doreste cel mai mult societatea de azi sa marginalizeze. Nic povesteste; pentru ca daca nu o face, moare. Nic nu deranjeaza pe nimeni, desi langa el nu poti sta neutru. Iti vine sa-l bati, sa-l strangi in brate, sa-l speli, sa-l iubesti. Un singur lucru nu reusesti – sa-l ignori. Nic e vulgar pentru ca viata printre sfintii falsi il oprima. Nic face lucruri pe care noi nu avem voie sa le facem, desi... Nic e un mic Isus care ne spala de pacatul ipocriziei, justifica Stefan Caraman.

 

 

Daca vrei sa-l cunosti pe Nic Labis poti merge in fiecare sambata la teatrul In Culise, incepand cu ora 19:00, pentru primul sezon din serialul Scrisori pentru Rita, alcatuit din 12 episoade.

0
locuri.relevante
In Culise Teatru
In Culise Teatru
Teatrul In Culise a adunat sub aceeasi umbrela artisti consacrati, dar si tineri absolventi sau pasionati de teatru care doresc sa se afirme prin proiecte originale si unice care se..
afla mai multe
evenimente.relevante
Scrisori catre Rita
Un spectacol aproape de stand-up comedy, fara scrupule, fara rusine, fara perdea, un show in care iti vei regasi cele mai ascunse fantezii si ganduri, Scrisori catre Rita – The Show este un spectacol erotic, datorita minunatei prezente nud a Mariei Popovici, o comedie absoluta gratie lui Stefan Nistor care interpreteaza si povesteste cu sinceritate si lejeritate, cateodata filosofic si metafizic multumita excentricitatii lui Stefan Caraman si o experienta cultural speciala pentru care trebuie sa multumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scena.
afla mai multe

share.

recomanda orasulm.eu

publicitate.