• Share

Bucuresti literar: a inceput FILB 2015

 Bucuresti literar: a inceput FILB 2015

 

Nu-i vreme de lancezit prin case, nu si cand in oras tocmai a debutat editia cu numarul opt a Festivalului International de Literatura. Ceea ce inseamna ca in deja consacratul Club al Taranului se va citi, se va interpreta, discuta si reinterpreta.

 

filb 2014 

 

Mai sunt doua seri (pana pe 4 decembrie) in care va puteti intalni cu lumile fictionale ale unor autori contemporani, romani sau de peste hotare.

 

In aceasta a doua seara a festivalului spaniolul Iván Repila va citi din romanul sau Băiatul care a furat calul lui Attila, Editura Univers, 2015, iar Burhan Sönmez – fragment din romanul Istanbul Istanbul, în curs de apariţie la Editura Polirom.

 

Nu vor lipsi nici prezentele romanesti: Octavian Soviany si Cosmin Perta.

Moderatorii serii vor fi Adela Greceanu şi Matei Martin. Noutatea editiei o constituie un real “show literar” - Literary Death Match –  caruia i-a fost rezervata seara de vineri.

 

Gandit sub forma unui „meci de box“, Literary Death Match propune confruntarea a 4 autori care vor citi din creaţiile proprii, pentru fi apoi evaluaţi de un juriu. Conceptul, powered by Adrian Todd Zuniga, este international si ajunge astfel pentru prima oara, intr-o tara din Europa Centrala si de Est.

 

Se vor intalni in “ring” Tara Skurtu, Svetlana Cârstean, Răzvan Țupa, Mugur Grosu. Vor juriza: Luiza Vasiliu, Bogdan-Alexandru Stănescu si Andrei Gheorghe.

Distribuie