• Share

10 motive de mers la BIAS 2017 - pentru cunoscatori, dar si nestiutori intr-ale aviatiei

10 motive de mers la BIAS 2017 - pentru cunoscatori, dar si nestiutori intr-ale aviatiei
Foto: Bucharest International Air Show FB

Bucharest International Air Show 2017 este cel mai mare spectacol de aviatie din Romania si se intampla sambata aceasta pe Aeroportul International Baneasa – Aurel Vlaicu, de la ora 9 dimineata si pana seara la 22:00.

Daca anul trecut iti spuneam aici ca este posibil sa vedem printre ultimele performante ale lui MIG 21 Lancer (1959), anul acesta, Fortele Romane Aeriene marcheaza, in cadrul evenimentului, dotarea cu avionul F16 Falcon, achizitionat de la Fortele Aeriene Portugheze.

Motive pentru care mergi sa vezi show-ul sunt multe, asa ca le-am organizat noi pentru tine, cel care stii ce se intampla in spatele manetei sau doar iti place ceea ce vezi pe cer:

1. Intalnesti 200 de piloti si parasutisti din 10 tari (Germania, SUA, Grecia, Polonia, Marea Britanie, Lituania, Turcia, Ungaria, Austria si Romania).

2. Vezi peste 100 de aeronave, iar o parte din ele sunt expuse la sol chiar de vineri dimineata, cand se deschide a patra editie a Expozitiei de Aviatie Generala.

Aici stii cum sta treaba. Proprietari, producatori de avioane si furnizori de servicii de aviatie iti arata de la aeronave ultrausoare la cele civile sau business jet-uri.

3. Zoltan Veres, unul dintre cei mai buni piloti din lume si multiplu campion de acrobatie aeriana, cu peste 18.000 de ore de zbor si peste 120 de tipuri de avioane pilotate, e pe aeroport incepand cu 17:30.

4. Jurgis Kairys e acolo de la 15:00. Ca sa stii pe cine vezi, afla ca e primul din lume care a pilotat avionul ca pe un elicopter, in zbor planat, si a inventat manevre de acrobatie ca „Small Loop”, „Pass slide”, „Cobra” sau ”Kairys Wheel”.

5. SOLO TURK, echipa de acrobatie a Fortelor Aeriene ale Turciei, te zapacesc cu aernovele de lupta F 16 Fighting Falcon. Cam asa:

6. Flying Bulls revin cu ale lor unice Vought F4U Corsair, B25 Mitchell, Lockheed P-38 "Lighting" si doua Dornier Alpha Jets.

7. Daca vii pentru nonconformism si senzatie pe cer, Iacarii Acrobati cu YAK-urile 52 sunt pusi pe facut spectactol cu efecte pirotehnice, muzica si lumini.

8. Ce vezi mai jos poti admira la sol: avion de forță Eurofighter Typhoon al Fortelor Aeriene ale Marii Britanii:

9. Boeing E-3A Sentry AWACS aflat sub comanda NATO, Mirage 2000 al Greciei, Eurofighter Typhoon si Tornado din Germania, pe toate le ai in fata ochilor.

10. Intrarea nu te costa nimic si se face prin Romaero.

11. Bonus: Emotii iti dau si pilotii nostri de la Tarom cu Boeing-ului 737 si ale sale zboruri la altitudine joasa.

Tot programul il ai mai jos, sa stii cum te organizezi:

Foto: bias.ro

P.S. Cum parcarea nu e asigurata, cel mai bine ar fi sa folosesti RATB-ul (liniile 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605 sau cele expres 780, 783), Uber, Taxify sau ce ti-e mai la indemana.

Distribuie