• Share

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Bucharest Jazz Festival 2014 (2 - 6 iulie)

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Bucharest Jazz Festival 2014 (2 - 6 iulie)

 

Unora le place jazzul, mai mult decat altora, de fapt atat de mult, incat au pus la cale un festival. Bucharest Jazz Festival se afla la startul celei de-a treia editii si, intre 2 si 6 iulie, ne asteapta cu spectacole in Piata George Enescu, dar si cu noutati.

 

 

bucharest jazz festival 

 

 

1. Festivalul ARCUB Live Open Air — Jazz, Blues & More are in acest an un nume, dar si un concept nou, iar vestea buna este ca a intrat si in circuitul international.

 

2. O alta noutate a acestui an este cel de-al doilea spatiu al festivalului, recent renovatul Han Gabroveni, unde in prezent se afla o impresionanta expozitie de afise: Afisul Polonez de Jazz. Veti avea ocazia sa vedeti afise de spectacol de jazz, din anii '50 pana astazi, dar va avertizam ca veti fi absolut impresionati de noul look al Hanului. Structura de baza, din caramida rosie, a fost insotita cu sticla contemporana, intr-un decor minimalist care va deveni noul sediu ARCUB.

 

3. Pentru ca am vorbit de unul dintre evenimentele conexe din cadrul festivalului, la Hanul Gabroveni vor avea loc, zilnic, in aceasta perioada lansari de carte, disc, seria Jazz on Film, colocvii si dezbateri.

 

4. Dar ce vom asculta daca ne facem drum prin Piata George Enescu? In mare parte scena jazz autohtona, dar nu lipseste nici line-up-ul international: Dave Douglas Riverside Quartet, Carmen Lundy, John Scofield Uberjam etc.

 

5. In general, spectacolele din piata incep la ora 20.00, iar intrarea este libera. 

 

 

Click pe foto pentru marire

bucharest jazz festival hanul gabroveni
hanul gabroveni hanul gabroveni

Foto: Orasul Meu

Distribuie