• Share

Schimbari pentru soferi si biciclisti: noile modificari ale Codului Rutier valabile incepand cu 8 august

Schimbari pentru soferi si biciclisti: noile modificari ale Codului Rutier valabile incepand cu 8 august

 

Fie ca aveti deja carnetul de condus in buzunar sau aspirati ca acest act sa va populeze in curand portofelul, trebuie sa aflati ca, incepand cu 8 august in Codul Rutier se vor produce modificari care-i vizeaza atat pe soferi, dar si pe biciclisti.

 

Una dintre acestea ii va nemultumi in mod sigur pe petrecaretii care merg din bar in bar, dar nu oricum, ci motorizat. Deci, daca va dati cu mopedul sau motocicleta, devine interzis transportul persoanelor in stare de ebrietate; este valabil si pentru cei care transporta marfa, apropo de pasagerii din cabina.

 

 

modificari cod rutier 8 august

 

 

Lasam deoparte alcoolul si mai aflam ca posesorii de mopede vor fi obligati sa conduca pe un sigur rand pe banda, prevedere valabila si in cazul biciclistilor.

 

Iar daca obisnuiti sa circulati cu bicicleta, chiar si pana la non-stop, nu va uitati acasa actul de indentitate. De asemenea, biciclistii nu vor mai avea voie sa foloseasca trecerile pentru pietoni iar invatatul mersului pe bicicleta este interzis pe drumurile cu circulatie intensa.

 

Avantajul biciclistilor este ca ei raman singurii care vor mai putea folosi banda de urgenta - asta in cazul in care nu exista piste special amenajate (dar nu e cazul sa ne facem griji in privinta asta…).

 

Trecem la cei care viseaza sa obtina permisul de conducere pentru ca va intra in vigoare o modificare importanta: cursurile efectuate la scolile de soferi in vederea sustinerii examenului pentru permis de conducere vor fi valabile doar un an de la data absolvirii.

 

La ce trebuie sa va asteptati daca sunteti opriti in trafic? In cazul in care aveti permisul expirat sau datele de pe acesta nu corespund cu cele de pe actul de identitate, permisul de conducere va ramane la politist, iar soferii vor primi o dovada de circulatie cu valabilitate de 15 zile.

Distribuie