• Share

Noaptea Galeriilor & Noaptea Literaturii - culturalizare nocturna

Noaptea Galeriilor & Noaptea Literaturii - culturalizare nocturna

 

Dupa o noapte alba cu ploaie si cozi interminabile la usile muzeelor (Antipa, spre exemplu, a strans peste 21 000 de vizitatori in cadrul Noptii Muzeelor), a venit randul galeriilor sa iasa la lumina cu cele mai interesante opere de arta ale artistilor de pretutindeni.

 

Noaptea Alba a Galeriilor se intampla vineri, 25 mai, de la lasarea intunericului pana la aparitia primelor raze de soare. Sa speram ca nu acoperite de ploaie, precum in weekend-ul precedent.

 

 

 

Tranziții Urbane / MULTI_PLI_CITATE galeria minus unu the ark

 

 

 

De la prima editie din 2007 au trecut niste ani seriosi, in care s-au deschis din ce in ce mai multe galerii, care mai de care mai inedite. Si multe dintre ele cu usile deschise de Noaptea Alba a Galeriilor. Daca in 2007 au participat doar 12 galerii in cadrul noptii destinate lor, anul trecut numarul crestea la 54, iar in Cluj se inaugura primul an de Noaptea Galeriilor. Un eveniment in plina expansiune, o dovada in plus ca arta contemporana si tinerii artisti isi fac, incet dar sigur, loc pe scena artistica internationala, Noaptea Galeriilor se transforma din 2012 intr-un eveniment bi-anual. Editia din 25 mai va fi urmata de una si mai complexa in 28 septembrie, cand toate galeriile de arta bucurestene vor fi invitate sa-si prelungeasca programul pana in zori de zi.

 

Programul complet, precum si ce se expune vineri, 25 mai - aici.

 

 

 

harta noaptea galeriilor bucuresti

Harta galeriilor deschise de Noaptea Alba a Galeriilor (click pe harta pentru mai multe detalii)

 

 

Si daca tot vorbim de cultura si arta pe timp de noapte, nici saptamana ce urmeaza nu e lipsita de o seara speciala: Noaptea Literaturii Europene care are loc miercuri, 30 mai, la sediul Fundatiei Löwendal, incepand cu ora 20:30. Si cum Bookfest da startul maratonului de carti in acceasi zi, la Noaptea Literaturii Europene sunt asteptati autori invitati la targ.

 

Intr-o scurta prezentare, Noaptea Literaturii Europene inseamna o selectie de literatura realizata de 10 institute culturale care va fi citita de autori, actori sau personalitati media invitate la acest eveniment nocturn, aflat la prima editie in Romania. 

Distribuie