• Share

De la Tokyo la Washington in mai putin de 3 minute pe Magistrala Gara de Nord - Otopeni

De la Tokyo la Washington in mai putin de 3 minute pe Magistrala Gara de Nord - Otopeni
Foto: presainblugi.com.

"Lucrarile la linia de metrou Gara de Nord - Otopeni nu vor incepe mai devreme de un an, aflam in septembrie", insa acum ministrul de resort, Sorin Buse, ne anunta ca Guvernul a adoptat ieri, 8 noiembrie, indicatorii tehnico - economici pentru Magistrala 6 de metrou.

Ce inseamna asta?

„Termenul estimat de incepere a lucrarilor efective este in a doua jumatate a anului 2017 [...] iar durata de executie este de 48 de luni”, incheie Sorin Buse.

Pare-se ca intram in 2022 cu 14.2 kilometri de magistrala noua, cu o capacitate de transport de 50.000 de calatori/ora pe cele 12 statii:

Pajura - in lungul caii ferate, pe latimea strazii Baiculesti.

Expozitiei - in cadrul ariei delimitate de Bulevardul Expozitiei, Bulevardul Poligrafiei si strada Parcului, in proximitatea complexului expozitional Romexpo.

Piata Montreal - de-a lungul Bulevardului Marasti, intre cele doua pasaje subterane auto dinspre Drumul National Bucuresti - Ploiesti catre Bulevardul Marasti, respectiv Soseaua Kiseleff, in apropierea Parcului Herastrau si a Presei Libere.

Gara Baneasa - adiacent Drumului National Bucuresti – Ploiesti, pe esplanada din fata Garii CFR Baneasa.

 

Aeroportul Baneasa - adiacent Drumului National Bucuresti – Ploiesti, in apropierea aeroportului.

Tokyo - de-a lungul Drumului National Bucuresti – Ploiesti, langa Complexul Comercial Baneasa.

Washington - adiacent Drumului National Bucuresti – Ploiesti, la intersectia cu strazile Jandarmeriei si Bulevardul Liviu Librescu, in zona Institutului de Meteorologie, in zona de Est a podului rutier.

Paris - de-a lungul Drumului National Bucuresti – Ploiesti, in nordul strazii Aleea Padina, in apropierea Liceului Francez Anna de Noailles si a Tiriac Auto Service.

Bruxelles - de-a lungul Drumului National Bucuresti-Ploiesti, la Nord de centura Capitalei, in dreptul piciorului pasajului rutier de subtraversare a caii ferate de centura inspre orasul Otopeni.

Otopeni - in orasul Otopeni, de-a lungul strazii Calea Bucurestilor la intersectie cu strada 23 August.

Ion I. C. Bratianu - in lungul strazii Calea Bucurestilor, intre strazile Zborului si Nicolae Grigorescu.

Aeroportul Otopeni - sub parcarea Aeroportului International Henri Coanda-Otopeni.

Foto: metrorex.ro.

Distribuie