• Share

Echinoctiul de toamna restabileste echilibrul

Echinoctiul de toamna restabileste echilibrul

 

In fiecare an, in ultima perioada a lunii septembrie, ne indreptam catre toamna astronomica. In 2015, echinoctiul de toamna va avea loc intr-o sambata, pe data de 22 septembrie, la ora 17:49. Acest eveniment marcheaza echilibrul dintre zi si noapte, dupa aceasta data zilele devenind mai scurte, iar noptile mai lungi. Fenomenul are loc pana pe 21 decembrie, cand va avea loc solstitiul de iarna, iar durata zilelor va incepe sa creasca iar. Conform site-ului oficial al Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", longitudinea astronomica a soarelui atinge valoarea de 180°.

 

 

echinoctiu toamna 2015 septembrie

 

 

In aceeasi zi in care are loc echinoctiul de toamna in emisfera nordica a Pamantului, in emisfera sudica incepe primavara. La Polul Nord va incepe noaptea polara, pe cand la Polul Sud, soarele va straluci pe cer timp de 6 luni, pana cand va avea loc echinoctiul de primavara.

 

In Romania, soarele va atinge la orele dupa-amiezii o inaltime medie de 45° pe data de 22 septembrie. Cu alte cuvinte, mai avem cateva zile in care ne putem bucura de zile mai lungi decat noptile, dupa care va trebui sa ne adaptam la zile si temperaturi mai scazute.

Distribuie