• Share

Sandra Bullock si George Clooney intr-o noua ipostaza: Gravity, un SF must see in format 3D

Sandra Bullock si George Clooney intr-o noua ipostaza: Gravity, un SF must see in format 3D

 

Sosit pe marile ecrane dupa o vizita la Festivalul de la Venetia, unde a fost mai mult decat bine primit, Gravity 3D: Misiunea in spatiu, regizat de Alfonso Cuaron, ii alinieaza pe Sandra Bullock si George Clooney intr-un film aproape realist despre explorarea spatiului. Aflat de mai bine de patru ani in productie, putem afirma ca Dl. Cuaron se ridica spre inaltimea atinsa cu Y Tu Mama Tambien.

 

Povestea este una simpla, dar satisfacatoare: Ryan si Matt lucreaza la repararea unui nave spatiale deasupra pamantului. Matt se delecteaza cu privelistea rapitoare, in timp ce Ryan asculta povestile partenerului ei. Insa binele se zguduie in momentul in care resturi spatiale si meteoriti incep sa zboare spre ei. Vazand ca nava si comunicatiile sunt grav avariate, cei doi se decid sa calatoreasca spre Statia Spatiala Internationala in cautarea unui modul de salvare.

 

 

gravity 3d imax romania recenzie

 

 

Gravity incepe cu un cadru magnific ce dureaza nu mai putin de 15 minute, in care camera pluteste usor, dezvaluind pamantul vazut din spatiu, iar cele doua personaje se apropie treptat de noi. Imaginea iese din tipar, camera comportandu-se ca intr-un documentar Discovery despre univers. Pentru asta, Alfonso Cuaron a apelat la serviciile vechiului sau prieten Emanuel Lubezki, fiind cunoscut mai ales ca cel care a semnat imaginea ultimelor trei filme ale lui Mallick.

 

Pentru a accentua realismul filmului, sunetul nu este folosit in exces, intrucat el nu se propaga in spatiu. Muzica se aude din cand in cand, dar numai pentru a sublinia anumite stari. Ca structura narativa, Gravity nu straluceste, cateodata alunecand pe terenuri cliseistice, dar Sandra Bullock intra usor in pielea personajului introvertit pe nume Ryan.

 

Multe filme ajung in cinematografe in format 3D dar, spre deosebire de majoritatea, unde cea mai tridimensionala secventa este cea de la inceput, in care esti invitat sa iti pui ochelarii pe ochi, Gravity se recomanda ca film de vazut doar in format 3D, de preferinta pe un ecran Imax.

 

Click pe foto pentru marire

gravity 3d cinema recenzie romania sandra bullock george clooney gravity bucuresti
gravity 3d film cinema recenzie cronica gravity 3d imax alfonso cuaron recenzie

Foto: MediaPro Distribution

Distribuie