• Share

Spectacol de opereta Rebecca - extrase de presa

Spectacol de opereta Rebecca - extrase de presa

 

“Dragostea și stigmatele ei sau Îmblânzirea coșmarului”

Răzvana Niță, Port.ro, 9 mai 2011


“O distribuţie alcătuită din talente impresionante, o echipă de realizatori ce numără peste 300 de persoane din toate departamentele artistice şi de producţie, un evident cult pentru lucrul bine făcut şi profesionalism desăvârşit – par a fi ingredientele acestei noi reuşite a Teatrului Naţional de Operetă. Cu "Rebecca", instuţia de care vorbim îşi confirmă statutul şi valoarea de acum incontestabile. Un spectacol complicat, solicitant, realizat impecabil, la cel mai înalt nivel şi care poate fi inclus ca atare în repertoriul oricărui teatru de prestigiu din lume. Un show autentic ce porneşte de la una din cele mai celebre poveşti horror ale umanităţii şi care cu siguranţă va înfiora concurenţa cu un succes îngrozitor.”

 

 

“Rebecca – face furori la Operetă”

Simona Chițan, Adevărul, 10 mai 2011


“La reprezentaţiile din weekend, publicul i-a ovaţionat zeci de minute pe protagoniştii musicalului realizat după celebrul roman al scriitoarei Daphne du Maurier.”

„Noua producţie a Teatrului Naţional de Operetă este şi noul mare succes al acestei instituţii. De data aceasta cred că este o reuşită datorată în primul rând interpretării, situată la cele mai înalte cote din punct de vedere vocal. Mai ales când a fost promovată în rolul principal feminin o debutantă, tânăra Alexandra Crăescu, care a lăsat o impresie excelentă. Alături de ea au convins pe deplin Anca Ţurcaşiu şi Georgiana Mototolea. Şi echipa masculină a ţinut pasul cu valoarea fetelor, prin Florin Budnaru (cu un plus pentru actul II) şi prin creaţia vocal-actoricească de excepţie a lui Vlad Robu, în rolul nebunului Ben" (Mihai Cosma, muzicolog)

 


“Atenție: musicalul creează dependență”

Maria Zărnescu, revista de teatru Yorick, 16 mai 2011


“La o săptămână de la premieră, precedată de o repetiţie generală cu publicul şi urmată de alte reprezentaţii, montarea se anunţă a fi o reuşită de proporţii, luând deja ochii publicurilor şi receptorilor specializaţi din presă.”

“Teatrul Naţional de Operetă se află într-o fază extrem de prielnică a existenţei sale.”

“Nu putem să nu remarcăm reacţiile instantaneu-pozitive faţă de această producţie recentă, care, spre deosebire de alte musicaluri, nu dispunde de toate acele elemente cu care ne obişnuise genul “clasic”. În schimb, după administrare, şi după o scurtă perioadă de latenţă, “Rebecca” devine drog. Creează dependenţă şi simţi nevoia unei doze noi. Probabil că asta se numeşte “evoluţia genului” în contemporaneitate.”

 

 

“Chiar avem talent(e)”

 Mihai Cosma, ArtAct Magazine, nr. 117, 11 mai 2011


“De la început pot spune că succesul a întrecut chiar așteptările, sala ovaționând cu entuziasm performanțele interpreților. Iar dintre aceștia, preferata publicului, pe bună dreptate, a fost Alexandra Crăescu, (titulara rolului feminin principal - Eu), o tânără de 21 de ani cu o voce excepțională, aflată la debut absolut într-un rol, cu o stăpânire de sine și o cunoaștere perfectă a rolului și cu o modestie egalată doar de amplitudinea talentului.”

“De fapt, punctul forte al spectacolului a fost interpretarea, în primul rând cea a rolurilor feminine: dincolo de performanța de excepție a Alexandrei Crăescu am fost impresionat de profesionalismul, siguranța, calitatea vocală și a evoluțiilor coregrafice ale Ancăi Țurcașiu (Mrs. van Hopper), ca și de vocea amplă, dramatică, perfect stăpânită (inclusiv în registrul supra-acut) a Georgianei Mototolea (Mrs. Danvers). Mai mult, chiar și pentru un rol episodic ca cel al sorei lui Maxim de Winter castingul a scos la lumină o voce de foarte bună calitate: Mirela Boureanu-Vaida.”

“Privit în ansamblu, noul titlu din repertoriul Teatrului Național de Operetă “Ion Dacian” reprezintă un indubitabil succes (datorat și regizorului Attila Beres și echipei sale), și din perspectiva publicului, și în urma analizei fin cernute a specialiștilor. Mai mult, fiind ultima premieră din acest sezon, Rebecca marchează o stagiune foarte bogată în noutăți, premiere, evenimente, care din această perspectivă plasează instituția în vârful ierarhiei naționale din sfera spectacolului muzical.”

 

 

“Rebecca sau Nostalgia paradisului”

Dan Santa, Radio Romania, 16 mai 2011


“Ultima premieră a Teatrului Naţional de Operetă « Ion Dacian » a însemnat un succes desăvârşit, o sală plină şi entuziastă, aplaudând zeci de minute spectacolul regizat de Attila Beres.”

“Ideea de a face un musical după un mare succes hollywoodian reprezenta o provocare, fiind greu de imaginat că un asemenea spectacol nu va cădea în stereotipii ieftine, nu va copia caracterele filmului şi nu va fi doar o variantă « soft » a peliculei. Şi totuşi...musicalul lui Sylvester Levay, pe un livret original scris de Michael Kunze înseamnă deja un succes notabil la Viena, în Japonia, la Helsinki sau la Budapesta şi acum şi la Bucureşti.”

 

Distribuie