• Share

Brutele lui Oliver Stone se prezinta ca un film de vara. Pacat ca vara a cam trecut...

Brutele lui Oliver Stone se prezinta ca un film de vara. Pacat ca vara a cam trecut...

 

Cu totii il cunoastem pe Oliver Stone, care s-a facut remarcat de-a lungul carierei cu filme precum Salvador, Platoon, Born on the Fourth of July sau Natural Born Killers. Insa, in ultimii zece ani, multe din productiile sale nu s-au ridicat la nivelul celor de odinioara si pare ca lucrurile nu se vor schimba prea curand. In 2012 vine in prim-plan cu Savages / Brutele, un film pe linia de plutire, dar care promitea si putea mai mult.

 

 

 

brutele savages oliver stone recenzie cinema

 

 

 

Actiunea filmului se desfasoara pe plajele din Laguna Beach, unde cuplul format din Ophelia, Ben si Chon (da, sunt trei!) isi duc viata fara nicio grija, cultivand si fumand ganja in timp ce fac milioane de dolari din vanzari. Lucrurile se complica atunci cand un cartel mexican incearca sa le cumpere afacerea prospera, dar ei refuza sa devina subalternii mafiei condusa de Elena, la Madrina (o Salma Hayek periculoasa si senzuala).

 

 

 

brutele savages film oliver stone recenzie cinema

 

 

 

Savages incepe cu naratiunea Opheliei care ne atentioneaza: "chiar daca va spun acum aceasta poveste, nu inseamna ca voi fi vie la sfarsitul ei.” Este un bun punct de pornire, mai ales ca storyline-ul devine destul de intortocheat.

 

 

 

savages brutele film cinema recenzie

 

 

 

Marea problema a filmului o constituie, totusi, Blake Lively, cea care o interpreteaza pe Ofelia, reusind performanta negativa de a trage filmul in jos, fiind incapabila sa redea o emotie, cu o fata ca de piatra. Chiar si naratiunea ei, de care vorbeam mai sus, este degeaba de la un punct si face ca filmul sa devina trenant.

 

 

 

film savages brutele oliver stone cinema

 

 

 

Din distributie mai fac parte Taylor Kitsch, Aaron Johnson, Emile Hirsch, Salma Hayek, John Travolta si Benicio del Toro, niciunul nefiind intr-o forma maxima. Totusi, singurul care se ridica peste medie si face un performance mai mult decat acceptabil este Aaron Johnson in rolul lui Ben.

 

 

 

savages brutele film cinema recenzie

 

 

 

Si daca tot suntem la zona de probleme, o alta o constituie structura usor dezorganizata, dar care poate fi trecuta cu vederea.

 

In fine, elementul pozitiv al lui Savages este sfarsitul bine gandit care te poate da peste cap, interpretarea sau neinterpretarea fiind la latitudinea ta.

 

 

 

brutele savages film cinematograf oliver stone

 

 

 

Brutele ruleaza ca un film de vara si asta e in regula, pacat ca vara s-a cam terminat...

Distribuie