• Share

Nici macar furtuna nu a stricat buna dispozitie la Out of Doors Fest, festivalul de la malul marii

Nici macar furtuna nu a stricat buna dispozitie la Out of Doors Fest, festivalul de la malul marii

 

Daca marea nu vine la muzica, vine muzica la mare. Cam despre asta a fost vorba la prima editie Out of Doors Fest. Organizat pe Plaja Doors din Mamaia Nord, festivalul de muzica rock, de diferite tipuri, a aratat ca zona aceasta a litoralului nu se limiteaza la muzici electro si este pregatita sa incerce si acorduri diferite. Asa ca pe Plaja Doors s-a ascultat The Rock, Robin and the Backstabbers, OCS si Vita de Vie in seara de vineri si Maddriven, EMIL, Byron, Alternosfera si Cargo in seara de sambata. Dupa-amiezile au fost si ele muzicale – vineri, pe cat a permis vremea –, ocupandu-se de asta trupe mai tinere, dar dornice de afirmare: Cristian Parmac Band, Shades of Indigo, Treispe Cuvinte, Sunshine Experimente, The Top Hats, Hangover si MT Place. Dar sa luam lucrurile pe rand.

 

 

out of doors 

 

 

Pana in Mamaia Nord am ajuns relativ usor, gratie nou introdusului tren super-rapid care face doar doua ore din Bucuresti in Constanta si autobuzului catre Mamaia Nord. Dar odata ajunsa acolo am fost oarecum luata prin suprindere. Locul este un fel de Vama Veche combinata cu 2 Mai. Concret, exista o plaja cu diverse cluburi, mai mult sau mai putin populate, exista o pustietate de camp cu cateva stradute nepavate si o sosea la care se lucreaza si o gramada de vile mai usor sau mai greu accesibile.

 

Uraganul care a zguduit cam tot litoralul in seara de vineri ne-a dat emotii dar, spre bucuria tuturor, ploaia ce se anunta infinita s-a oprit dupa aproximativ o ora. Asa ca ne-am putut deplasa prin baltoace si noroaie pana pe plaja, unde concertele au suferit o oarecare amanare, dar totusi s-au tinut.

 

Publicul care a infruntat urmarile furtunii nu a fost foarte numeros, dar a compensat prin dorinta de petrecere. Si foarte variat. De la tineri care probabil abia ce au dat BAC-ul, la veterani fani ai rockului. Seara a inceput cu The Rock, trupa tribut AC/DC. Nu au lipsit clasice precum Back in Black sau Highway to Hell si pustii din fata au dat cu zel din cap.

 

 

out of doors

 

 

Au urcat apoi pe scena cei de la Robin and the Backstabbers, care ne-au servit portia obisnuita de melancolie-nebunie, strangand multimea rasfirata prin zona de festival in fata scenei. Au fost cantece de primul album – SPNZRTR sau Sat dupa sat –, dar si melodii mai noi ce urmeaza sa apara pe al doilea album ce iese in toamna – Harta lumii desenata din memorie. OCS au preluat energia si au animat ceva mai tare atmosfera, iar versurile de la Cine e de vina s-au potrivit absolut perfect cu seara ploiasa de vineri si luna plina de pe cer. Seara s-a incheiat cu cei de la Vita de vie, cu ceva mai multi oameni decat la inceput si cu acorduri de Ozosep si Varza.

 

A doua zi, in lipsa intemperiilor, lucrurile au stat chiar mai bine. Oamenii au venit in numar mult mai mare, unii dintre ei chiar in familie. Seara a inceput cu trei trupe mici, dar cu potential: The Top Hats, Hangover si MT Place. Au urmat Maddriven, trupa de rock constanteana, formata din membri cu multa experinta in spate, ce pareau sa aiba fani fideli, chiar din orasul de bastina. La E.M.I.L. am avut parte de aceleasi melodii indragite, care ne-au cucerit in urma cu multi ani: Supradoza de vise, Copacii infloriti sau Dub shot. Baietii erau in forma si aratau foarte bine, asa ca speram sa ne cucereasca iar cu noi materiale.

 

Byron au urcat pe scena odata cu apusul soarelui si ne-au oferit o excursie prin discografie. Am ascultat melodii mai vechi, dar si pe cele de pe Melancolic, cel mai recent material lansat la inceputul anului. La Alternosfera, toti pustanii s-au inghesuit sa ajunga cat mai in fata si au cantat alturi de trupa, stiind mai toate versurile. S-au auzit, printre altele, Inchisoarea alba si Epizodia, iar din incantarea publicului iti puteai da seama ca ai de-a face cu o formatie ce naste pasiuni adanci. Seara s-a incheiat in stil mare cu Cargo, care si-a incantat fanii cu clasice precum Ziua vrajitoarelor si Daca ploaia s-ar opri.

 

 out of doors

 

 

La un moment dat, Cristian Hrubaru, MC-ul festivalului, i-a intrebat pe cei din public ce alte trupe ar vrea sa vada la urmatoarele editii. Printre raspunsuri s-au numarat Travka, Coma sau Trooper, dar si Subcarpati, semn ca festivalul si-ar putea largi aria muzicala.

 

La Out Of Doors Fest am vazut in premiera noul videoclip al celor de la Trooper, Pe doua roti, dedicat comunitatii motocilistilor din Romania, care au fost prezenti in numar mare la festival. Peste tot vedeai veste de piele cu insemnele Hell Angels si Draculas Romania. Spre deosebire de alte evenimente, unde paza e asigurata de o firma specializata, de data asta chiar motociclistii au fost responsabiliti de siguranta publicului, dovedindu-se mult mai relaxati decat tipicii agenti de paza.

 

Alt element de noutate a fost permiterea accesului cu animale de companie, asa ca, pe langa muzica rock, am avut si caini de smotocit. Vedeta a fost Tovah, un lup alb, care a cucerit spectatorii de la festival cu blana sa pufoasa si atitudinea prietenoasa.

Distribuie