• Share

Nu stii cum sa faci rost de un cadou? Te ajuta Decadoo

Nu stii cum sa faci rost de un cadou? Te ajuta Decadoo
Foto: Decadoo FB.


Ah, oferirea cadourilor… Pentru unii cosmar, pentru altii prilej de bucurie. Pentru primii s-au gasit oameni de bine care sa vina pe piata cu un concept menit sa ii ajute. Decadoo este locul online care, in cativa pasi simpli, te ajuta sa iesi tot timpul basma curata, sau chiar plin de urale, dintr-un moment ce inseamna si cautarea unui dar destept.

Despre idee am vorbit cu Elena Cobianu, founder Decadoo:

Orasul Meu: Care este diferenta intre cadou si atentie?

Elena Cobianu: Pentru majoritatea dintre noi diferenta dintre un cadou si o atentie e data de contexul in care se ofera un cadou, bugetul pe care suntem dispusi sa-l investim dar si tipul de relatie pe care il avem cu persoana careia ii daruim. Pentru mine si dupa experienta Decadoo care a insemnat si o lunga perioada de cercetare inainte de a lansa site-ul,  cadou e acel obiect sau atentie care starneste emotie atunci cand este oferit , iar asta inseamna fie ca suntem atenti la cei din jur atunci cand le lipseste ceva si ne hotaram sa le oferim noi fie la o aniversare cand ne dorim sa-l bucuram pe cel drag cu un cadou care sa-i aduca aminte de momentul sarbatorit. Unul dintre motivele pentru care am inceput sa lucrez la Decadoo a fost si faptul ca un cadou bine ales este o amintire care starneste emotie peste ani si ani si care functioneaza ca un liant ce creste conexiunea intre relatiile pe care le avem cu cei din jurul nostru.   

OM: Apreciem obiectele cadou sau intreaga actiune din jurul daruirii lor? Ce e mai important?

EC: Aprecierea pentru un cadou sau actiunea din jurul daruirii e data de fiecare dintre noi. Un cadou oferit nu e doar cadoul in sine ci si investitia in timpul pentru cautarea acestuia, tipul cadoului, de unde sa-l cumperi si cum sa-l impachetezi si apoi cum sa il transporti. Prin serviciul Decadoo incercam sa simplificam toata actiunea din jurul daruirii lui si sa alegem furnizorii de cadouri care au produse deosebite, impachetate frumos si cu un timp de livrare rapid incat timpul investit in directia aceasta sa fie pentru client aproape zero.

OM: Cum a aparut conceptul Decadoo?

EC: Din necesitate si observarea multitudinilor de optiuni pe care le avem la alegere atunci cand cumparam cadouri, dar lipsa oferirii a unor cadouri care sa conteze si sa starneasca emotie. Dar si din lipsa unei filtrari a acestora si a unei consultante in ce oferim si cu ce ocazie. Punerea in practica a insemnat cresterea Decadoo incet si organic intai in Incubatorul Universitatii Alernative, apoi in programele de antreprenoriat la care am participat, Erasmus pentru tineri antreprenori, Global Entrepreneurship Summit, Romania Startup.   

OM: Cum aveti de gand sa il cresteti?

EC: Ne dorim o crestere organica in care sa ne axam pe imbuntatirea serviciului prin oferirea clientilor nostri a celor mai bune optiuni de cadouri de pe piata, dar si gasirea cadourilor care nu se gasesc in alta parte. Astfel, ei au sansa sa descopere si sa ofere cadouri unice, care se axeaza si mai mult pe misiunea Decadoo, aceea de a darui emotie prin cadouri bine alese.

OM: Cum a fost primita ideea pana acum?

EC: Mai bine decat ne asteptam, pana acum am avut mai mult de 3000 de comenzi pe site, semn ce ne arata ca suntem intr-un punct foarte bun pentru a creste serviciul si de fi mai aproape de clientii nostri.

OM: Care este cea mai frumoasa parte a afacerii?

EC: Mesajele pe care le primim de la clienti prin feedback-ul pe care acestia ni-l ofera, fie ne spun cum a fost primit cadoul sau cat de mult i-am ajutat pentru ca le-am oferit serviciul de recomandari cadouri, fie ne spun cum putem sa ne imbunatatim serviciul.

OM: Unde intampinati dificultati?

EC: Momentan, fiind la inceput pe piata, avem dificultati la partea de promovare pentru ca inca suntem in test cu strategiile de promovare, pentru a vedea care este cea mai buna varianta care ne poate aduce rezultatele optime. O alta dificultate e data si de unicitatea serviciului pe piata pentru ca ne asumam si educarea si constientizarea clientilor nostri in materie de oferirea de cadouri care conteaza.

OM: Ati fost pusi vreodata in dificultate de o solicitare?

EC: Pe langa serviciul de recomandari de cadouri, avem si serviciul de gift finder -gaseste un cadou-, unde primim solicitari personalizate de la iubita care este intr-o relatie de cativa ani, iar la aniversare vrea sa surprinda cu un cadou emotional, la solicitari precum “vreau sa ofer un cadou in semn de recunostinta, dar are cam tot ce isi doreste si isi permite orice”. O solicitare mai nastrusnica a fost atunci cand iubita isi dorea foarte mult un mesaj personalizat si o dedicatie de la trupa preferata a iubitului, iar leader-ul trupei era foarte prins, insa pe ultima suta de metri momentul a fost inregistrat si a ajuns la sarbatorit.   

Distribuie