• Share

Preotul din Iasi care si-a dedicat viata copiilor nevoiasi. Peste 1.000 de micuti au fost “echipati” pentru scoala

Preotul din Iasi care si-a dedicat viata copiilor nevoiasi. Peste 1.000 de micuti au fost “echipati” pentru scoala

Preotul Dan Damaschin, de la Maternitatea Cuza-Voda, Iasi, este o adevarata bucurie pentru copiii nevoiasi. Frecvent, acesta incearca sa aduca o raza de speranta printre micutii care n-au fost favorizati de soarta. Anul acesta a incercat sa pregateasca pentru scoala 1.000 de copii nevoiasi. Acestora le-a cumparat rechizite, haine, incaltaminte pentru copii si ghiozdane.

Preotul Dan Damaschin, din Iasi, este recunoscut pentru energia pe care o depune pentru ajutorarea familiilor nevoiase. Frecvent, ii indeamna pe enoriasi sa doneze sau sa puna umarul la initiative care au ca menire sprijinirea familiilor cu probleme financiare. In aceasta toamna si-a pus in cap sa "echipeze" pentru scoala aproximativ 1.000 de copii. Impreuna cu mai multi voluntari, a strans bani si a cumparat rechizite, imbracaminte si incaltaminte pentru copii si tot ce este necesar pentru scoala.

In primele 10 zile de campanie, care a debutat la inceputul lui septembrie, preotul a reusit sa cumpere haine, rechizite si incaltaminte pentru 400 de elevi. Pentru fiecare micut, parintele Dan Damaschin a avut nevoie de 130 de lei, bani cu care a cumparat rechizite, trening, un ghiozdan, vesta, pantaloni si incaltaminte pentru copii. Vizati au fost mai ales copiii din satele foarte sarace din Iasi, acolo unde si rata abandonului scolar este ridicata.

Spre exemplu, pe 30 septembrie, preotul Dan Damaschin a mers in satul Crucea, unul dintre cele mai sarace din tara. Aici, 516 scolari au primit haine, rechizite, incaltaminte pentru copii si ghiozdane. "Toti copiii au dat navala, chiar si cei ce nu au avut curaj sa se inscrie pana acum la scoala (neavand haine si rechizite), pentru a primi cele trebuincioase", a postat Dan Damaschin pe contul sau de Facebook.

Programul prin care preotul Dan Damaschin incearca sa-i ajute pe copiii nevoiasi a fost numit "Grauntele de mustar". Preotul nu limiteaza doar in a imparti haine, incaltaminte pentru copii si rechizite la inceput de an scolar: „Acestor familii le oferim si alimente in timpul anului, ca sa aiba ce pune pe masa cand scolarul se intoarce acasa. Avem in grija de la copii de clasa zero la studenti in anul II sau III de facultate. Bursele variaza intre 200 si 400 de lei pe luna si le oferim cazurilor cu adevarat disperate, pentru ca banii statului nu acopera nici transportul. Aici contribuim noi“, a povestit Dan Damaschin pentru Adevarul.

Distribuie