• Share

Rock on: peste 3500 de fani s-au extaziat la Metalhead Meeting alaturi de Sepultura, Moonspell sau Arkona

Rock on: peste 3500 de fani s-au extaziat la Metalhead Meeting alaturi de Sepultura, Moonspell sau Arkona

 

Rockeri de toate generatiile au raspuns pozitiv la Metalhead Meeting-ul de pe 7 iunie, astfel ca peste 3500 de oameni s-au prezentat pentru a-i vedea live pe Sepultura (Brazilia), Moonspell (Portugalia), Arkona (Rusia), Endsight (Grecia), Last Hope (Bulgaria), Diamonds Are Forever (Romania) si Sincarnate (Romania). Inca de la ora 16:00 fanii cei mai infocati au "invadat" Arenele Romane, iar artistii nu s-au lasat prea mult asteptati.

 

 

metalhead meeting sepultura moonspell

 

 

Trupa Endsight a apasat butonul play pentru distractie; desi au fost primii pe scena, grecii au stiut cum sa capteze atentia publicului, primind un feedback pe masura: un moshpit inca de la primele melodii.

 

A doua formatie a fost Diamonds are Forever, una dintre cele mai iubite trupe de metalcore din Romania, care niciodata nu pleaca de pe scena fara sa impresioneze. Baietii sunt din Cluj, iar prima data i-am intalnit la un concert anul trecut, in iarna, la Bucuresti. Si atunci, ca si acum, au cantat cu atat de mult patos incat ti se bagau, vrand-nevrand, sub piele.

 

Au urmat cei de la Sincarnate, care au schimbat si atmosfera. Trecerea de la metalcore la doom metal a avut un oarecare impact asupra publicului, scotand in evidenta adevaratii fani ai acestui gen de muzica.

 

Dupa Sincarnate, unde publicul se linistese cat de cat, a urmat Last Hope, o trupa de hardcore punk care a repus toti oamenii pe picioare, intr-un dans si un vibe de neuitat! Acestia au impresionat foarte mult si s-au si distrat pe scena, incat cu siguranta s-au mai ales cu niste fani.

 

Dupa ce publicul a fost suficient incalzit cu mai multe genuri de muzica, rusii de la Arkona au dat tonul la un folk metal original. Desi au o istorie de 7 albume lansate, recunosc ca nu era familiarizata cu muzica lor. Nicio problema, energia cu care au cantat si au dansat m-au facut in scurt timp sa empatizez cu fanii din jurul meu. Rusii au avut un impact foarte pozitiv asupra publicului si cu siguranta la urmatorul concert vom fi mult mai bine pregatiti pentru folk-ul acestora.

 

In momentul in care Arkona si-a terminat show-ul, s-a produs delirul: Moonspell, o formatie de gothic metal cu 20 de ani de activitate in spate, a bagat publicul intr-o sesiune de urlete si aplauze inca dinainte de a intra pe scena. Eu efectiv stateam cu gura cascata si ma uitam la ei, incercand sa fac acel moment sa dureze cat mai mult. Pe toata durata concertului, fanii n-au lasat nicio secunda garda jos. Au dansat, au cantat si s-au distrat impreuna cu artistii, mai ales pe ritmurile unor piese precum Alma Mater, Opium si Mephisto. Noaptea parea interminabila, iar noi nu ne mai saturam de Moonspell!

 

Ultima formatie de la Metalhead Meeting a facut Arenele sa vibreze, publicul reactionand incendiar la aparitia celor de la Sepultura. Formatia portugheza si-a ales cu atentie mixul, astfel incat ne-a condus prin toti cei 30 de ani de activitate, facandu-ne sa simtim fiecare melodie, fiecare vers, fiecare cuvant. Priveam in jur doar pentru a remarca fetele oamenilor prezenti, pline de extaz si satisfactie. Nimeni nu mai avea de notiunea timpului, era de mult trecut de miezul noptii si noi ne distram impreuna cu cei de la Sepultura like there's no tomorrow.

 

In concluzie, a fost un eveniment greu de uitat! Organizare buna, sonorizare pe masura, locatie perfecta pentru manifestari pline de extaz. Berea rece si cateringul oferite de Fabrica si B52 au satisfacut dorintele celor prezenti, existand pana si sandwich-uri vegetariene pentru cei care impartasesc din convingerile vocalului Sepultura. Pana la urmatorul Metalhead Meeting de la final de septembrie, rock on!

 

Pentru mai multe fotografii de la Metalhead Meeting, click aici.

 

Click pe foto pentru marire

metalhead meeting 7 iunie arenele romane metalhead arenele romane sepultura moonspell
metalhead sepultura moonspell arenele romane arenele romane sepultura 2014

Foto: Mugurel Tudor

Distribuie