• Share

Oldboy: Prizonier in libertate, cel mai bulversant film regizat de Spike Lee

Oldboy: Prizonier in libertate, cel mai bulversant film regizat de Spike Lee

 

Probabil cel mai twisted film al lui Spike Lee de pana acum, Oldboy: Prizonier in libertate vine ca o gura proaspata de oxigen incadrata in sfera thriller-ului psihologic. Intr-o poveste in care una din temele recurente o reprezinta razbunarea, minutios pusa in practic de-a lungul a 20 de ani, termenul bulversant nu reuseste sa defineasca in totalitate trairile oferite atat de regizor, cat si de actori: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Samuel L. Jackson.

 

Din dorinta de a nu fi un spoiler pentru cei ce doresc sa vada acest film (si ar fi bine s-o faceti), e de ajuns sa mentionam ca Oldboy este o ecranizare perfecta a seriei manga cu acelasi nume.

 

 

oldboy spike lee film cinema recenzie

 

 

Pe parcursul a 2 ore firul narativ ne trece foarte subtil de la un capitol la altul, evolutia personajului principal fiind aidoma cu cea a unui personaj din lecturile obligatorii din liceu. Cel mai reconfortant aspect este legat de finalul peliculei care, spre deosebire de majoritatea lansarilor din ultima perioada, suprinde prin calitate.

 

Rar se intampla ca un film fara un buget extraordinar sa se ridice la asteptarile criticilor si sa fie, totodata, si pe placul spectatorului de rand. Povestea este extrem de bine spusa, actiunea nu sufera niciun moment de plictiseala si combinatia de productie americana cu elemente de cinematografie asiatica fac din Oldboy un must-see in aceasta perioada.

 

Click pe foto pentru marire

oldboy film cinema cronica spike lee spike lee oldboy film cinema
oldboy film 2013 recenzie oldboy film cinema recenzie

Credit foto: Hollywood Multiplex

Distribuie