• Share

Orasul Meu Interview: Soul Serenade - Muzica noastra are acel factor de impromptu, culegem idei din orice situatie

Orasul Meu Interview: Soul Serenade - Muzica noastra are acel factor de impromptu, culegem idei din orice situatie

 

Într-o societate în care subgenuri comerciale ale muzicii electronice, cu versuri lipsite de substanță și linii melodice plicticoase, predomină pe posturile de radio de pretutindeni, mai rar găsim proiecte autohtone cu adevărat vii. Totuși, cei trei tineri minunați care formează trupa Soul Serenade ne-au demonstrat că încă se face muzică din suflet, pentru suflet.

 

Adelina Chivu, Andrei Rotariu și Codruț Andrei s-au remarcat pe scena muzicii Roots din România printr-o filosofie strâns legată chiar de numele trupei, prin „explorarea ideilor noi și ale emoțiilor prin cea mai pură formă a muzicii”. Au cântat pe aceeași scenă cu câștigătoare de premii Grammy și au participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale de Blues, totul în doar puțin peste un an de zile.

 

 

soul serenade muzica roots bucuresti romania

 

 

Dincolo de realizările notabile, cei trei ne întâmpină cu o energie tare faină, o modestie de admirat și un repertoriu numai bun să ne încălzească sufletele la mijloc de toamnă. Despre inspirația Bucureștilor, experiențele de peste hotare și relația românilor cu muzica Blues aflăm chiar de la Adelina, Andrei și Codruț, în interviul acordat pentru Orașul Meu.

 

Orasul Meu: Descrieti proiectul Soul Serenade intr-un cuvant.

 

Soul Serenade: Viu.

 

 

OM: Ce v-a determinat să vă uniți sub această egidă?

 

SS: Ideea pentru Soul Serenade a venit total întâmplător, însă ştiam deja melodia Soul Serenade a lui King Kurtis.

 

 

OM: În ce fel v-a marcat experiența de a cânta în deschidere pentru Leyla McCalla și Rhiannon Giddens, ambele câștigătoare de premii Grammy?

 

SS: Ne-am simţit cu atât mai motivaţi să ne continuăm drumul în muzică. Layla și Rhiannon au cântat cu o naturalețe incredibilă, cu adevarat inspirațională.

 

 

OM: European Blues Challenge (Toulouse), Blues Sur Seine (Paris), Blues After Work (Luxemburg), Sofia Blues Meeting... Cum a asistat participarea la aceste festivaluri în evoluția voastră muzicală?

 

SS: Toate aceste festivaluri reprezintă momente esenţiale pentru noi şi ne-au format în muzicienii care suntem astăzi.

 

 

OM: După aceste experiențe, ce îmbunătățiri considerați că putem aduce festivalurilor autohtone?

 

SS: Mai mult accent pe identitate ar conduce cu siguranţă către îmbunătăţiri la nivelul festivalurilor din România.

 

 

OM: În ce măsură vă inspiră capitala în compunerea pieselor?

 

SS: Muzica pe care o cântam şi scriem are acel factor de impromptu, încercăm să culegem idei din orice situaţie, drept urmare, oraşul şi mediul în care trăim sunt o constantă sursă de inspiraţie.

 

 

soul sereande muzica bucuresti inverviu

 

 

OM: Cât de mult simțiți că apreciază bucureștenii muzica roots?

 

SS: Publicul din Bucureşti reaţionează uimitor de bine. Ne bucurăm de un suport extraordinar şi vrem, pe aceasta cale, să le mulţumim tuturor celor care ne ascultă şi ne urmăresc pe pagina de FB şi pe soundcloud.com/soul-serenade/, sunt like-uri naturale.

 

 

OM: Care vi se pare cel mai frumos spațiu din oraș pentru un concert?

 

SS: Există o insuliță pe lacul Tineretului, iar peste tot în jur sunt dealuri și ar putea sta mii de oameni. Deși nu este un spațiu organizat, credem că ar iesi un concert excelent.

 

 

OM: România sau străinătate - unde v-ar plăcea mai mult să locuiți?

 

SS: Asa cum ne-au spus Layla MCalla și Rhiannon Giddeons, când ajungi la un anumit nivel ca muzician, "the road is your home".

 

 

OM: Ați dedica o piesă orașului București?

 

SS: Vrem să dedicam piesa lui Cab Calloway - St. James Infirmary.

Distribuie