• Share

Urma, Lost End Found la 10 ani de la primul album si la ultimul concert din acest sezon

Urma, Lost End Found la 10 ani de la primul album si la ultimul concert din acest sezon

 

Zece ani au trecut de la (re)lansarea post Stuffstock-iană a primului lor material, Nomad Rhymes, atunci când Mani & co au cucerit Bucureștiul cu sunetele lor elaborate. Zece ani, trei albume, un bulevard și doar câteva străzi despart Urma din zilele noastre, din locuri precum Re:public, in care baietii au sustinut pe 3 iulie ultimul concert din acest sezon, de cea care ridica publicul în picioare în bătrânul Coyote Cafe.

 

 

urma republic concert 3 iulie

 

 

O oră întârziere și o Hilda blondină și zâmbitoare care împarte cu dărnicie schnaps la doar 8 lei. Și brezel la alți 4. Merg de minune cu a doua bere și porția consistentă de așteptare febrilă. Zero regrete după ce Urma a urcat pe scenă. Una, două, trei melodii se aud până când toate discuțiile alunecă spre tăcere, iar murmurul încetează pentru a face loc tobelor, chitarelor și flautului. Se stă mai mult jos - pentru că sunt suficiente mese - dar se respiră muzică.

 

Cumva, între start și final se înghesuie două ore de muzică (și-ai zice că sunt suficiente, dar pofta vine mâncând, iar Urma dă rapid dependență). Cineva din public îi aprinde o țigară și, după un fum, Mani o ia de la capăt. Se aude Terminus, dar nici ei, nici noi nu suntem pregătiți să plecăm. Într-un final pierdut printre note, cei mai mulți se regăsesc lângă scenă, în picioare, aproape de Urma și de al lor Lost End Found.

 

 

urma concert republic 3 iulie

Distribuie