• Share

Vino la Copacul cu haine sa donezi ce nu mai porti

Vino la Copacul cu haine sa donezi ce nu mai porti
Foto: Copacul cu haine FB.

Acum ceva timp, pe la inceputul lui 2016, pe net devenise viral un filmulet in care o mana de oameni din Bulgaria au imbracat cativa pomi cu haine groase, pentru oamenii fara adapost. Probabil l-ai avut si tu in News Feed, insa Cristina Hurdubaia, inspirata de ideea vecinilor nostri, a luat atitudine si a organizat o intalnire, in parcul Cismigiu, numita acum „Daruieste haine si alimente pentru oamenii fara adapost” sau Copacul cu haine.

Cristina ne povesteste si care a fost exact momentul revelatiei:

A fost perioada aia in care a fost foarte ger la noi, am ajuns in casa, era foarte cald si... n-as putea sa spun ce s-a declansat, dar atunci m-am gandit: oare ce fac oamenii strazii pe frigul asta?

Prima intalnire din Bucuresti s-a desfasurat de pe 19 pana pe 24 ianuarie. Oamenii au putut dona atunci haine groase si incaltari celor in nevoie. Intalnirile au continuat in martie, aprilie si septembrie, in cat mai multe orase din tara, printre care Sibiu, Timisoara sau Resita. Au devenit tot mai organizate si mai bine directionate, in functie de necesitatile destinatarilor.  

La cea din luna septembrie s-au adunat peste trei tone si jumatate de pachete cu alimente, rechizite, jucarii, produse de igiena, carti, haine si incaltaminte pentru copiii de la Asociatia Ana.

 

 

Asadar, daca ai haine sau incaltaminte de iarna nedeteriorate, vino pe 17 decembrie pe bulevardul Regina Elisabeta, intre orele 12:00 - 16:00, la o noua actiune caritabila pentru oamenii fara adapost. Doar in Bucuresti se estimeaza a fi intre 2000 - 5000 de persoane fara locuinta.

De asemenea, poti dona saltele, saci de dormit, pilote, paturi, perne sau alimente.

Distribuie