DoR - „Noi aici suntem universali

DoR - „Noi aici suntem universali"

Cand si unde

Descriere eveniment

Te invităm să faci o vizită la Apollo111 Barul ca să vezi o serie senzațională de fotografii din Delta Dunării.

Expoziția „Noi aici suntem universali” cuprinde o parte dintre fotografiile făcute de Ioana Cîrlig și Marin Raica pentru articolul cu același titlu scris de Vlad Odobescu. Materialul documentează povestea uneia dintre cele mai izolate comunități din Deltă și a oamenilor care supraviețuiesc acolo.

Comuna C.A. Rosetti se află la capătul Pământului, dar ar putea la fel de bine să fie și buricul său. Agățată cu un fir de drum și două vapoare de restul României, dar bine pironită în sistemul birocratic al țării, localitatea supraviețuiește printr-o combinație de încăpățânări și calcule, mai mult în ciuda autorităților, decât cu ajutorul lor. Ca să aibă apă de băut, școală, medic, lemne de foc, oamenii trebuie să se miște întruna, să adune hârtii pentru instituțiile statului, să-și schimbe rolurile, să se agațe unii de alții. Astfel au devenit universali.

Materialul a fost realizat în programul de burse jurnalistice Viitor la Purtător, susținut de NN și organizat de DoR, și poate fi citit aici.

Vernisajul expoziției are loc marți, 1 august, și poate fi vizitată până pe 13 august. După vernisaj, te invităm să rămâi cu echipa la un pahar cu vin.

Intrarea este liberă.