Artist in Residence: Ana Cristina Leonte - Reveries

Artist in Residence: Ana Cristina Leonte - Reveries

Cand si unde

Descriere eveniment

ANA CRISTINA LEONTE vine la ARCUB cu un nou proiect, Reveries, ce combina jazz-ul cu muzica psihedelica si electro. Invitati speciali: Marina Arsene, Nicoleta Gavrilita & Roxana Ardelean (The Twisters).

Reveries este noul proiect al vocalistei Ana-Cristina Leonte, prezentat in premiera in cadrul stagiunii ARTIST IN RESIDENCE. Sub acest generic vor fi prezentate o serie de compozitii menite sa contureze o stare de visare lucida, aceasta reprezentand nu doar o incercare de evadare, ci mai degraba de a invoca, atat in constiinta muzicienilor, cat si in cea a ascultatorilor, ideea de transcendenta, de relationare cu ceea ce este mai presus si dincolo de starea de spirit necesara pentru simpla supravietuire in lumea materiala.

ANA-CRISTINA LEONTE - REVERIES

Ana-Cristina Leonte - voce, vioara & fx | Albert Tajti – claviaturi | Alex Arcus – saxofon alto & fx | Tavi Scurtu - baterie, samplere & fx | Michael Acker – bass electric

A-C Leonte este considerata la ora actuala una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentand atat scena de jazz romaneasca, cat si zona muzicala underground in care s-a impus prin recentul sau album Angel minus Wings. A lansat in 2014 albumul sau de debut intitulat Secret Lover, care este primul album de autor creat de o vocalista de jazz din Romania. A traversat o varietate de experiente muzicale care au contribuit la evolutia sa ca artist si ca muzician: de la cantatul la vioara in orchestra, muzica de camera sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alaturi de pianistul Albert Tajti, tobosarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte si basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanti artisti ai jazzului romanesc si international (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cantatul intr-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorari electronice alaturi de artisti ca Electric Brother.

Biletele pot fi achizitionate online de pe http://arcub.ro/ si http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preturi: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei.