Conferintele Classics for Pleasure - De ce ne place opera?

Conferintele Classics for Pleasure - De ce ne place opera?

Cand si unde

Descriere eveniment

Anul acesta, Sibiu a devenit încă o dată o scenă în aer liber spre fericirea melomanilor din oraş. În perioada 11-14 august s-a desfăşurat Festivalul Classics for Pleasure – Special Edition care a adus 7 concerte de muzică clasică si 1 expoziţie de arte vizuale intitulată Suvenir de Sibiu. Aceasta a fost ediţia cea mai somptuoasă a festivalului şi s-a bucurat de un succes remarcabil, ce a confirmat din nou importanţa proiectelor culturale, ca expresie a societăţii civile, în dezvoltarea durabilă a oraşelor.

Având în vedere interesul manifestat de public si profitând de contextul cultural generat de candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, Elite Art Club UNESCO îşi doreşte să împărtăşească rezultatele extraordinare obţinute în cadrul proiectului Classics for Pleasure – Special Edition cu toţi iubitorii de frumos.

Cu această ocazie, Elite Art Gallery va găzdui Conferinţele Classics for Pleasure în perioada 28-29 septembrie. Conferinţele au dublul rol de a informa şi de a prezenta un context cultural informal, relaxant şi ludic. Pe data de 28 septembrie va avea loc sesiunea De ce iubim opera, în cadrul căreia se va discuta despre istoria şi măreţia operei alături de Marius Constantinescu, Irina Iordăchescu şi Raluca Ouatu. Pe data de 29 septembrie va avea loc Art Moment – sesiuni de pictură pentru cei mici şi pentru cei mari, îmbogăţite de un concert realizat în parteneriat cu Fundaţia Principesa Margareta a României.

În plus, în perioada 26 septembrie - 1 octombrie Elite Art Gallery oferă publicului expoziția de grup cu titlul Suvenir de Sibiu. Suvenir de Sibiu reunește lucrările artiștilor Ammar Alnahhas, Alexandru Mihai Ariciu, Cătălin Botezatu, Vera Dan, Daniela Donțu și Nadejda Lungu. Expoziția se remarcă printr-un concept expozițional unic, o abordare artistică ce reprezintă orașul prin alăturarea indisolubilă dintre oameni și mediul urban.

Festivalul Classics for Pleasure – Special Edition este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Pentru mai multe detalii despre program, consultaţi www.classicsforpleasure.ro