De Phazz

De Phazz

Cand si unde

Descriere eveniment

UPDATE: Concertul De Phazz de pe 15 noiembrie va avea loc la Cinema Pro. Decizia de relocare de la Sala Palatului vine ca urmare a gradului scăzut de ocupare a locurilor în sală. Cei de la De Phazz revin la București în turneul de promovare a noului album, “Prankster Bride”. La Cinema Pro se menține aceeași configurație a sectoarelor raportată la vizibilitatea față de scenă. Biletele sunt disponibile în continuare la prețurile de 100 lei, 150 lei, 200 lei și 250 lei

Trupa De Phazz revine la Bucuresti pe 15 noiembrie, la Sala Palatului, in turneul de promovare a noului album, “Prankster Bride”, care se va lansa in luna octombrie. 

Proiectul colectiv lounge De Phazz, nascut in Germania, este mult mai mult decat un simplu proiect electronic deschis colaborarilor. Alaturi de producatorul Pit Baumgartner, membrii Karl Frierson, Pat Appleton, Barbara Lahr, Otto Engelhard, Roy Randolph si Charity D. Sanders au explorat multe genuri, de la club sound la aranjamente orchestrale pentru formule extinse, trip hop si jazz lounge. Din 1997 incoace, pe cele 9 albume regasesti de la chitara rock la vioara clasica, reggae sau dance hall. De Phazz e un nume de referinta in lounge jazz, dar a razbatut si in pop-ul mainstream cu antrenantul  "The Mambo Craze”. Rafinamentul si melanjul de bun gust dintre nou si vechi au fost intotdeauna prioritare pentru trupa. Show-urile lor live sunt placere vizuala si audio in stare pura, combinand voci ispititoare cu cocktailuri video hand-made. Desi in mare parte muzica De Phazz e originala, grupul isi bazeaza cateodata creatiile pe samples-uri din zilele de mult apuse ale Epocii de Aur a cluburilor de jazz. Hiturile “Hell Alright”, „Jazz Music” si „No Jive” sunt repere ale genului chill out si au fost preluate pe nenumarate compilatii.

“Prankster Bride”, noul album De Phazz, este un mix de tonalitati vocale interesante si de instrumente complexe. Noua aparitie discografica este un tribut explicit adus vocilor feminine din trupa. Pat Appleton, care, alaturi de Karl Frierson, este aparitia de baza din live-uri, deschide cutia Pandorei cu piesa ce da titlul albumului, “Prankster Bride”, o calatorie agonizanta intre miezul noptii si zorii zilei. Dupa “Hangover Deluxe”, Pat se regaseste in rolul de femeie sustinatoare financiar a partenerului in “Used”, o piesa senzationala  despre conditia femeii moderne, ce-si abandoneaza rolul traditional pentru a-si intretine barbatul-trofeu. ”Perfect World” spune, cu intelepciune, povestea unei aventuri ce poate supravietui doar intr-o imaginatie de copil. Piesa “I sing” combina sound-ul unui cor folk nemtesc traditional cu dub-reggae, in timp ce versurile vorbesc despre noi inceputuri si despartiri, o melodie ca o predica ortodoxa pentru toate sufletele singure din univers. Unica Barbara Lahr reapare pe album cu doua Neo Chanson-uri, “Apple & Egg” si “Down Waterloo”. Cum varietatea muzicala este prioritatea trupei, albumul se incheie cu single-ul “Kraut 2016”, un omagiu adus erei Kraut Rock din anii ’70, alaturi de legendara interpreta germana Jutta Glaser.

De Phazz vor porni in turneul “Prankster Bride” imediat dupa lansarea albumului, in octombrie 2016. Formula pentru scenele europene le cuprinde pe solistele Karl Frierson si Pat Appleton, alaturi de Oli Rubow (tobe), Bernd Windisch (bass) si Markus Barlet (bariton, saxofon, flaut).

 

Pretul biletelor variaza, in functie de categorie: 100 lei, 150 lei, 200 lei si 250 lei.

 Se pot cumpara online pe http://www.eventim.ro sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti si benzinariile OMV).