GreenTech Movie Festival - concurs de scurtmetraje

GreenTech Movie Festival - concurs de scurtmetraje

Cand si unde

Descriere eveniment

GreenTech Movie Festival, primul festival de filme din Romania care prezinta nu doar o selectie a celor mai bune filme cu tematica eco si tehnologie verde, ci reprezinta si un cadru pentru realizarea si prezentarea primului documentar romanesc despre exemple de bune practici din tara noastra, care au succes, dar sunt prea putin cunoscute.

Se lanseaza primul concurs de scurtmetraje pe tema protectiei mediului cu exemple de bune practici din antreprenoriat social, educatie, agricultura, tehnologie verde. Concursul este deschis pasionatilor de ecologie si film care pot surprinde aceste exemple in comunitatile din care fac parte. Materialele video pot fi inscrise pana la 30 aprilie 2017. Cel mai bun scurtmetraj va fi selectionat de un juriu de specialitate pentru a face parte din primul documentar romanesc dedicat bunelor practici.

Actiunile de mediu au devenit o preocupare pentru multi dintre noi. Tehnologia este la tot pasul si poate fi cel mai bun instrument pentru a surprinde ascensiunea acestei preocupari. Concursul de scurtmetraje dedicat exemplelor de bune practici pe tema protectiei mediului combina necesitatea de a pune in lumina modele de bune practici din acest domeniu, cu accesibilitatea tehnologiei. Competitia se adreseaza tuturor pasionatilor de ecologie si film, amatori sau profesionisti, care din experienta de zi cu zi cunosc initiative ce pot fi considerate surse de inspiratie pentru societatea de azi. Filmele trebuie sa aiba maxim 10 minute si sa surprinda cat mai clar un singur exemplu potrivit cu tematica de concurs - antreprenoriat social, educatie, agricultura, tehnologie verde.

Inscrierile se fac pana la 30 aprilie 2017 in baza regulamentului si a formularului de inscriere disponibile aici. Filmele inscrise in competitie vor fi analizate de un juriu de specialitate alcatuit din profesionisti in domeniul audiovizual, jurnalism si protectia mediului. Juriul va face o selectie de filme ce vor fi prezentate in cadrul GreenTech Movie Festival si vor fi promovate pe platforma online cu acelasi nume (www.greentechmoviefestival.ro). Cel mai bun scurtmetraj va fi inclus in primul documentar care prezinta bune practici din Romania. Documentarul va fi prezentat in deschiderea GreenTech Movie Festival, organizat de Media Image Factory impreuna cu Asociatia ECOTIC si Institutul Francez din Romania in toamna acestui an.