Joe Lovano - Master of Saxophone

Joe Lovano - Master of Saxophone

Cand si unde

Descriere eveniment

Castigator al Premiului Grammy, saxofonist si compozitor, JOE LOVANO se pozitioneaza in avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni. De la lucrarea sa simfonica nominalizata la premiile Grammy, pana la rolul sau de sef al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA impinge si provoaca fara teama asocierile sale conceptuale si tematice, intr-o cautare pentru noi moduri de exprimare artistica si noi modalitati de a defini limbajul jazzului.

In 2014, JOE LOVANO a castigat premiul pentru Suflatorul si Saxofonistul Anului de la Asociatia Jurnalistilor de Jazz, precum si Saxofonistul Tenor al Anului, de la prestigioasa DownBeat Magazine.

Artistul a lansat 23 de albume aclamate la faimoasa casa de discuri Blue Note, ultimele trei concentrandu-se pe cvintetul sau, US FIVE.

In cuvintele lui Bruce Lundvall (Blue Note Label), JOE LOVANO este un gigant al instrumentul sau si un gigant cu drepturi depline al jazz-ului.

Pentru stagiunea 2016 - 2017, JOE LOVANO si-a propus trei proiecte majore.

In Classic Quartet, proiectul pe care il va aduce si pe scena Salii Radio, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului “clasic”, de la swing la bebop. Un sustinator fervent al jazz-ului traditional, notabila in acest sens fiind colaborarea cu Hank Jones, in urma cu zece ani, Lovano schimba conturul in timp ce onorareaza structura muzicala.

In cel de-al doilea proiect, doi artisti care exemplifica standardele pentru creativitate si explorare in cadrul venerabilului Blue Note Records vor canta impreuna pentru prima data sub titulatura Chucho Valdes - Joe Lovano Quintet. Promisiunea de maretie combinata, anticipata de peste douazeci de ani, se va concretiza intr-un cvintet sustinut de un basist, baterist si percutionist, artisti care se claseaza printre cei mai “fierbinti” si mai “condimentati” instrumentisti ai Cubei.

In sfarsit, dar pe departe de a fi cel din urma, Village Rhythms Band este o extensie naturala a evolutiei gigantului saxofonului tenor, in timp ce imprumuta interpretarile sale singulare la poliritmia Vest Africana, creand o punte de legatura intre New York City si Lagos.

In seara de 25 Martie, pe scena de la Sala Radio, vor urca:

Joe Lovano - saxofon tenor;

Lawrence Fields - pian;

Peter Slavov - bass;

Otis Brown – baterie.

PROGRAM:

Concertul “JOE LOVANO - Master of Saxophone” va avea loc pe 25 Martie 2017, ora 20:00, la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.
Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa de la 105 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate din reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro. 


Facebook Event: https://www.facebook.com/events/206372986499623/

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Yk1v1TEDmaQ&list=RDYk1v1TEDmaQ#t=588