Marc Ribot la Jazz Nouveau

Marc Ribot la Jazz Nouveau

Cand si unde

Descriere eveniment

Născut în New Jersey, locul care a dat atâtea nume mari industriei muzicale, Marc Ribot studiază în copilărie chitara clasică, sub îndrumarea mentorului său, compozitorul haitian Frantz Casseus. Se stabilește mai târziu în New York, unde instrumentistul se face remarcat și din ce în ce mai apreciat.

Pe parcursul prodigioasei sale cariere, Marc Ribot a însoțit pe marile scene ale lumii un număr remarcabil de staruri. După 1985, anul în care începe colaborarea cu Tom Waits, muzicianul devine acel profesionist al instrumentului la care vor apela o întreagă pleiadă de artiști arhicunoscuți.

Ribot înregistrează și concertează de-a lungul timpului alături de Robert Plant, Elvis Costello, Iggy Pop, Elton John, David Sylvian, Diana Krall, Norah Jones, The Black Keys sau Mike Patton (Faith No More), pentru a enumera aici doar câteva dintre vedetele care s-au bucurat de prezența chitaristului american.

Colaborările frecvente cu producători influenți și case de producție importante (Atlantic Records, Pi Recordings) și constanta sa activitate alături de compozitorul John Zorn completează cartea de vizită impresionantă a unui muzician de elită.

În cei peste 35 de ani de carieră, Marc Ribot semnează mai mult de 20 de albume proprii, în care abordează suveran genuri diferite, explorând de la jazz-ul de pionierat până la post rock sau punk.

Numeroasele proiecte pe care artistul le-a creat pentru publicul său (Marc Ribot Y Los Cubanos Postizos, The Young Philadelphians, Marc Ribot Trio, Marc Ribot’s Ceramic Dog etc), sau compozițiile originale care au constituit coloanele sonore ale unor filme și documentare de succes (”Gare du Nord”, ”Drunkboat”, documentarul BPS ”Revolucion: Cinco Miradas”, ”The Killing Zone”, ”The Soul of a Man”, ”Sabbath in Paradise”, ”The Kid” etc) întregesc personalitatea uriașă a unui muzician complet.

Pe 8 mai Marc Ribot va concerta Solo în Control Club la Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Concertul are loc la ora 20:00. Accesul se face de la ora 19:30.
Biletele costă 50 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro.

Video https://www.youtube.com/watch?v=uB7Ic6MVe0g