Nitai Hershkovits Trio la Jazz Nouveau

Nitai Hershkovits Trio la Jazz Nouveau

Cand si unde

Descriere eveniment

Nascut in 1988 in Israel, Nitai descopera pianul si jazz-ul la varsta de 15 ani, dupa ce timp de trei ani de cantase la clarinet. Studiaza timp de doi ani in Tel Aviv muzica clasica si teorie muzicala cu Menahem Weisenberg, reputatul compozitor israelian. Castiga patru ani la rand cea mai mare bursa acordata de prestigioasa American Music Foundation.

Despre dragostea pentru pian Nitai povesteste:’’Pianul m-a atras in primul rand pentru marile sale posibilitati de exprimare. De exemplu, atunci cand cant o partitura cu mana dreapta am ocazia sa o definesc cu stanga. Am simtit ca pot experimenta ritmic, armonic si melodic intr-un fel pe care doar pianul mi l-ar permite.’’
S-a spus despre Nitai Hershkovits ca aluneca pe clapele pianului cu eleganta lui Fred Astaire si sarcasmul melancolic al lui Charlie Chaplin.

Talentul sau l-a propulsat rapid in prima linia a jazz-ului contemporan, pianistul concertand in intreaga lume la Salle Pleyel, Vienna Konzerthaus, l'Olympia, Alter Oper, North Sea Jazz Festival, Antibes Jazz Festival, Jazz à Vienne, Montreux Jazz Festival, Barbican Center sau. Tonhalle. 

Publicul roman a avut ocazia sa-l vada la Sala Radio alaturi de celebrul contrabasist Avishai Cohen, din al carui Trio a facut parte cativa ani. Avishai Cohen nu a fost singura colaborare importanta a tanarului pianist, nume ca Jorge Rossy, Kurt Rosenwinkel, Greg Tardy, Charles Davis, Mark Guiliana, Zohar Fresco, Avi Lebovich regasindu-se de asemenea printre artistii care l-au dorit alaturi in studio si pe scena.

In 2016 Nitai Hershkovits si-a lansat primul disc solo, I Asked You a Question, disc pe care il va prezenta in premiera in Romania la Jazz Nouveau.

Nitai Hershkovits vine la Club Control insotit de Rejoicer (clape si programming) si Eyal Talmudi (saxofon).

Bilete gasesti pe eventbook.ro - 35 Lei acces general.