Rooftop Cinema: Bucharest ShortCut Cinefest 2017

Rooftop Cinema: Bucharest ShortCut Cinefest 2017

Cand si unde

Descriere eveniment

Sfarsitul de vara merita savurat ca la carte  - cu prietenii dragi alaturi, cu retrospectiva intamplarilor traite in lunile de respiro, dar si cu o selectie de filme bune.

Bucharest ShortCut Cinefest seteaza cadrul perfect pentru o ultima seara de august, deasupra unui Bucuresti in care freamata cele mai proaspete curiozitati descoperite, prin film, peste tot in lume. Joi, 31 august, la Deschis Gastrobar le strangem pe toate sub apus, de la ora 20:00.

In editia cu numarul 15 ne focusam asupra fictiunii si dezbatem impreuna problemele acute ale societatii de astazi –  barierele sociale, politice si economice care ajung sa declanseze conflicte de interese, prejudecati sau, de ce nu, gandul ca lucruri frumoase se pot intampla, chiar si dincolo de ele.

 Luna aceasta, fiecare dintre cele 10 scurtmetraje inscrise in competitie aduce in fata spectatorului subiecte pe care ii da voie sa le despice si sa le inteleaga cat mai aplicat. Din Antarctica si pana in Danemarca, Siria sau Portugalia, vietile protagonistilor din  filmele incluse in program se invart in jurul acelorasi stigmate, dar si a unei mize comune – aceea de a intelege ca lumea, oricat de mare ar parea, nu e decat un cumul de experiente pentru care fiecare dintre noi este responsabil.

Scurtmetraje de fictiune, filme documentare, music video si student films, cat si o proiectie speciala in parteneriat cu Feel The Reel – International Film Festival din Glasgow - de neratat si de gustat la ShortCut.

Bucharest ShortCut Cinefest este o competitie care promoveaza filmul scurt in formele sale diverse, aducandu-l intr-un spatiu neconventional, mai aproape de iubitorii de film.

Accesul la eveniment este gratuit.
Filmele beneficiaza exclusiv de subtitare in limba engleza.

Programul complet al evenimentului si mai multe detalii pe www.bscfest.com.