Stabil Elite

Stabil Elite

Cand si unde

Descriere eveniment

Duminică 2 octombrie, trupa Stabil Elite va concerta la club Control într-un eveniment organizat de Goethe-Institut București cu ocazia aniversării a 5 ani de FOKUS pe GERMANĂ.

În ultimii ani, Lucas Croon, Nikolai Szymanski și Martin Sonnensberger și-au creat propriul univers prin linii de bas puternice, ritmuri dansabile și chitare electrice glam. Folosind versuri repetitive cu semnificații duble, sintetizator analog și computere, STABIL ELITE reînvie Krautrock-ul și momentele avantgardiste ale Noului Val German.


Imaginați-vă orașul Düsseldorf pe Rin, care a devenit o operă de artă în sine, și istoria sa de muzică electronică, care a influențat semnificativ multe stiluri, de la hip-hop la techno. STABIL ELITE nu a putut ignora vibrația orașului natal, dar, în același timp, membrii ei au reușit să o ducă la un alt nivel. Lucas Croon, Martin Sonnensberger și Nikolai Szymanski au fost seduși de muzica creată în afara orașului, care nu poate fi auzită în vreun alt club din Düsseldorf. La “Salon des Amateurs” granițele dintre muzica serioasă și muzica comercială sunt neclare. Poți să dansezi pe orice, indiferent dacă este vorba de Stockhausen, Sun Ra, disco, techno, afro, funk sau house. Membrii trupei au format STABIL ELITE atunci când dorința lor pentru un pop hibrid, încă neexperimentat, a devenit prea puternică și trebuia să devină realitate.

Încă de la început, abordarea lor muzicală a fost fără limite. În acest moment basul, chitara, sintetizatorul analog și tobele se armonizează organic cu instrumente mai puțin explorate, ca de exemplu lemnul, metalul, xilofonul și sitarul.

STABIL ELITE (DE) - https://soundcloud.com/italic/stabil-elite-spumante-1/albums

 

Intră pe www.goethe.de/fokuspegermana, completează quiz-ul și poți câștiga o excursie la Berlin! Câștigătorul va fi anunțat în cadrul concertului Stabil Elite din Club Control.

Intrare libera