Traditii si Flori de Sarbatori

Traditii si Flori de Sarbatori

Cand si unde

Descriere eveniment

Primaria Capitalei, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie si Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizeaza „Traditii si Flori de Sarbatori”, cel mai mare eveniment dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala, in perioada 7 – 17 aprilie 2017, in Piata Constitutiei.

Ajuns la cea de-a VIII-a editie, „Traditii si Flori de Sarbatori” isi propune sa valorifice arta traditionala si sa readuca in atentia publicului valori autentice romanesti.

Primarul General, Gabriela Firea:

„In acest an, la fel ca marile capitale europene, Capitala va imbraca haine de sarbatoare,  cateva artere importante din oras fiind iluminate festiv. In weekend-ul Saptamanii Mari,  bucurestenii si turistii aflati in Capitala sunt asteptati la o plimbare pe Calea Victoriei, unde vor fi intampinati cu manifestari artistice de strada. Ii invit pe toti sa se bucure de traditiile si valorile autentice romanesti pe care incercam sa le mentinem vii, aducandu-le si promovandu-le in inima Capitalei, la Targul din Piata Constitutiei, dar si pe Calea Victoriei, o artera reprezentativa a orasului nostru".

Evenimentul aduce in centrul Capitalei Targul de Paste cu produse traditionale si delicii culinare, o zona gastronomica, spectacole si concerte, un foisor de animale cu expozitie de iepuri si miei, precum si o zona dedicata copiilor cu ateliere recreative, trenulet si carusel.

Peste 100 de casute cu produse autentice romanesti

Targul de Paste este deschis zilnic, intre orele 10:00 – 22:00, si reuneste 110 casute cu produse autentice romanesti: obiecte sculptate in lemn, obiecte din sticla, ceramica, os, ornamente din lavanda si panusa, tablouri, tricouri pictate manual, bijuterii din alama si cupru, accesorii din piele, papusi, instrumente muzicale, ii si costume populare, icoane pictate si preparate culinare: cozonaci, pasca, prajituri, placinte, ciocolata de casa, dulceturi si siropuri, clatite, branzeturi, friptura de miel, tocanita, pastrama de berbecut, peste, creveti, calamar, midii, drob, sarmalute de post, fructe si legume romanesti, sucuri naturale sau inghetata.

Activitati pentru cei mici

Cei mici se vor putea bucura de o paleta diversificata de ateliere cu intrare gratuita, care se vor desfasura zilnic, intr-un foisor special amenajat din Piata Constitutiei. Programul activitatilor cuprinde: ateliere de face painting, ateliere de povesti muzicale interactive, ateliere de creatie cu accesorii din fetru, margele si paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de construit oua decorate de Paste, ateliere de realizat cosuri de rachita ornate, baloane din nasturi, carlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hartie. De asemenea, in fiecare zi, trenuletul si caruselul ii asteapta pe copiii dornici de aventuri, in intervalul 10:00 – 22:00.

Concerte si spectacole

Pe scena din Piata Constiutiei, intre 7 – 9 si 14  –  17 aprilie, vor avea loc spectacole de muzica sacra, clasica, opera si opereta, dar si concerte folclorice sau de muzica pop-rock, sustinute de cei mai indragiti interpreti din Romania: INNA, VUNK, HOLOGRAF, CARLA’S DREAMS, RANDI, NICOLETA NUCA, ALEXANDRA USURELU,  precum si spectacole de  muzica folclorica sau clasica: ORCHESTRA NATIONALA „VALAHIA”, LAVINIA GOSTE, GELU VOICU, MARIA DRAGOMIROIU, GRIGORE LESE, OPERETA STARS, CAMERATA REGALA, GRUPUL VOCAL ACAPELLA, CORUL SYMBOL si multi altii.

Activitati pe Calea Victoriei

In weekend-ul Saptamanii Mari, sunteti invitati la o plimbare, la pas, pe Calea Victoriei, care va va intampina cu manifestari artistice de strada si tonete cu bunatati, printre care: oua incondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii hand-made, decoratiuni, felicitari etc.

Intrarea la toate activitatile este libera.