Turneul Rovegan

Turneul Rovegan

Cand si unde

Descriere eveniment

Turneul spectacolului ROVEGAN continua in acesta saptamana cu reprezentatii in 3 orase: Bucuresti (miercuri, 8 martie, ora 19.00, Centrul de Teatrul Educational REPLIKA), Sibiu (vineri, 10 martie, ora 19.00, Teatrul pentru Copii si Tineret GONG) si Sfantu Gheorghe (duminica, 12 martie, ora 19.00, Teatrul "Andrei Muresanu").

Inspirat de cartea Lilianei Nechita "Cirese amare" si realizat ȋn urma unei ample documentari desfasurate anul trecut ȋn localitati din judetul Vaslui, spectacolul ROVEGAN exploreaza fenomenul migratiei motivate de saracie dinspre Europa de Est spre Occident.

Urmand traseul unui basm contemporan, spectacolul fictionalizeaza experienta unor mame nevoite sa plece la munca ȋn Italia si interogheaza asupra efectelor unei astfel de dislocari ȋn plan personal si social.

ROVEGAN ia forma unui storytelling colectiv. Este un spectacol care ȋmbina sunetul cu cuvantul si fictionalul cu documentarul pentru a crea spectatorului o incursiune ȋn maruntaiele sistemului capitalist prin intermediul acestui cor al mamelor de pretutindeni.

“Pentru cine are contact cu aceasta Romanie, tacuta si ignorata, care se destrama incet, ROVEGAN este un spectacol cutremurator. Pentru ceilalti, poate fi o revelatie.

Catinca Draganescu a reusit o distributie exceptionala in ROVEGAN, cu trei actrite care realizeaza un tur de forta, combinind modalitati diferite de joc, de la scene dramatice la naratiuni corale sau muzica live.”

Oana Stoica

“ROVEGAN sterge granite, prejudecati, clisee, idei preconcepute despre cum trebuie abordat fenomenul migratiei si al saraciei luciei si ne ajuta sa ne convingem inca o data ca nimeni nu pleaca de bine.”

Irina Radu

“ROVEGAN este un spectacol care te pacaleste istet sa asculti, tu, om mare, povesti pentru copii si sa iei in serios un fenomen de care iti e mai comod sa faci abstractie. Te smulge pur si simplu din ecranul luminos cu povesti pe care le scrollezi din obisnuinta si te convinge cu frumosul sa te uiti la lumea trista si plina de umor din jurul tau. Aplauzi performanta artistica si ramai cu gustul unei vinovatii difuze in fata unei povesti de viata cat se poate de reala, spusa in limbaj de basm.”

Alina Epingeac

“Spectacolul ROVEGAN e in categoria alora NEAPARAT DE VAZUT. Te poarta prin mai multe stari si te duce departe, in cel mai duios mod posibil, vorbind despre niste lucruri documentate indeaproape si extrem de triste.”

Andreea Lupescu

ROVEGAN

De Catinca Draganescu

Cu: Mihaela Teleoaca, Silvana Negrutiu, Valentina Zaharia
Muzica: Alexei Turcan
Video si documentare: Alexandra Dinca, Vlad Birdu, Ionut Popescu
Regia: Catinca Draganescu

 

 

In perioada februarie – iunie 2017, Asociatia ARENA realizeaza un turneu national al spectacolului ROVEGAN, cu reprezentatii gratuite urmate de dezbateri cu publicul, ȋn Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Botosani, Sibiu, Targu Mures si Sfantu Gheorghe:

  • Bucuresti – miercuri, 8 martie, ora 19:00 – Centrul Educational REPLIKA
  • Sibiu – vineri, 10 martie 2017, ora 19:00 – Teatrul Pentru Copii si Tineret “GONG”
  • Sfantu Gheorghe - duminica, 12 martie 2017, ora 19:00 – Teatrul “Andrei Muresanu”
  • Botosani - duminica, 9 aprilie 2017, ora 19:00 –Teatrul “Mihai Eminescu”
  • Iasi - marti, 11 aprilie 2017, ora 19:00 – Teatrul FIX
  • Cluj - 19 aprilie 2017, ora 19:00 – REACTOR de creatie si experiment
  • Targu Mures - joi, 20 aprilie, ora 19:00 – Teatrul ARIEL

 

Spectacolele au intrare libera, in baza rezervarii care se poate face la 0732101860 / 0787714551 sau [email protected].