Un martisor pentru un servici' usor

Un martisor pentru un servici' usor

Cand si unde

Descriere eveniment

In luna martie, membrii din sindicate vor oferi doamnelor si domnisoarelor angajate „Un martisor pentru un servici' usor", insotit de o doza buna de informare. Este prima etapa a campaniei Servici’ usor, ce isi propune sa aduca la cunostinta angajatilor din Romania ca au mai multe drepturi decat, probabil, isi inchipuie si ca isi pot imbunatati conditiile de la job daca se solidarizeaza in sindicate.

Multi dintre noi s-au obisnuit deja cu ideea ca atunci cand te angajezi la o firma din Romania e de la sine inteles ca o sa faci o gasca de compromisuri: ore suplimentare, sarcini in afara fisei de post, ture de noapte aparute din senin, munca de sarbatori, lucru fara pauze civilizate, remuneratie discretionara etc.

Campania Servici’ usor incurajeaza spiritul liber, democratic, al tinerilor angajati din Romania, trezindu-le pofta de dialog social. Campania isi propune sa contribuie la formarea unor tineri maturi, care stiu ca puterea e la ei si ca orice nedreptate resimtita poate fi solutionata pe calea implicarii in activitatea sindicala si a dialogului social.

Existenta unor sindicate organizate si active usureaza viata tuturor angajatilor dintr-o intreprindere sau companie, fiind un avantaj de mare pret cand e vorba de negocierea conditiilor de munca si de garantarea respectarii drepturilor la locul de munca.

Site-ul campaniei ofera informatii despre ce si cum trebuie facut pentru a infiinta un sindicat sau pentru a te inscrie intr-un sindicat gata constituit, precum si despre cum poate un sindicat sa actioneze in sprijinul angajatilor.

Alatura-te campaniei de Martisor pe pagina Facebook si ofera colegelor de munca martisoare virtuale. Intra pe www.serviciusor.ro, citeste si promoveaza "Manifestul", daca rezonezi cu valorile si ideile campaniei. Scrie pe Mailul Verde daca vrei sa afli mai multe detalii legate de sindicate si de cum anume te pot ajuta ele.