Wunderdesign - Curs de design si productie din materiale reciclate

Wunderdesign - Curs de design si productie din materiale reciclate

Cand si unde

Descriere eveniment

În perioada 1-9 iulie 2017, Asociația D’Avent vă invită la Wunderdesign - Curs de design și producție de obiect din materiale reciclate sau prietenoase cu mediul, adresat meșterilor și artizanilor care vor să-și exerseze creativitatea și să-și transforme pasiunea într-o meserie a cărei valoare este apreciată pe piață.

În mod tradițional, designerul este cel care proiectează un produs, în timp ce meșteșugarul este cel care îl execută fără a avea nevoie de proiectare. Lucrurile se întâmplă diferit în zilele noastre. Oameni cu diferite profesii: designeri, arhitecți, economiști, medici ș.a., dar cu pasiune pentru meșterit devin cu puțină ambiție și meșteșugari. La fel ca orice aptitudine, creativitatea se învață și, mai ales, se exersează.

De aceea am lansat Wunderdesign - cursul de design de obiect despre pasiune și creativitate, dar și despre abilități pe care le putem valorifica învățând unii de la alții.

În clipul de promovarea a cursului WunderDesign am surprins câțiva designeri cunoscuți din industrie, în atelierele lor, înconjurați de obiectele pe care le creează cu atâta pasiune: 

Coordonatorul principal al cursului este Dr. Mihnea Ghilduș, designer de produs, fondator Dizainăr.

“Sunt designer de produs, antreprenor, designer grafic și încă vreo două lucruri. Cred cu îndârjire în toți creatorii care expun la noi, iar pentru ei și pentru voi, am fondat Dizainăr, un spațiu fain în care să dai mâna cu obiectele care-ți plac.”

Detalii concurs

Cursul este gratuit și va aduce împreună 5 participanți din București și 5 participanți din restul țării. Pentru participanții din afara Bucureștiului, cazarea este gratuită, conform condițiilor specificate în regulament aici, iar costurile de transport dus-întors vor fi decontate.

Sesiunile de lucru vor avea loc în următoarele spații din București: Violoncelului Hub, Nod Makerspace. În plus, cursul presupune o serie de vizite inspiraționale în atelierele de lucru ale unor designeri, precum și în magazinul Dizainăr. Fiecare participant va realiza minim un produs, care va fi prezentat în cadrul unei expoziții în august 2017 și va putea să câștige unul din cele două premii puse în joc, în urma votului publicului.

Calendar

* Perioada de înscriere: 15 mai - 19 iunie

* Contactarea participanților și publicarea selecției finale: 20 - 23 iunie

* Semnarea contractelor de participare: 23 iunie - 1 iulie

* Desfășurarea cursului: 1-9 iulie

Înscrierea se face prin completarea formularului de aici. Termenul limită de înscriere este 19 iunie 2017.

Înainte de înscriere, vă rugăm citiți detalii despre regulamentul și agenda cursului disponibile pe site-ul mai sus menționat.