Art Safari 2017

Art Safari 2017

Cand si unde

Descriere eveniment

Arta cucereste Bucurestiul!

Cea mai mare expozitie anuala de arta, alcatuita din Pavilionul Muzeal, Pavilionul Galeriilor, centrul de conferinte Art Dialogue si centrul de activitati pentru copii Art Safari Kids.

Peste 100 de standuri si camere expozitionale - Pavilionul Galeriilor isi va innoi expozitiile saptamanal, in toate cele 5 saptamani ale evenimentului.

Pavilionul de Artă București – Art Safari, organizat de Fundația Centrul Cultural Art Society, este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale, cu accent pe evoluțiile sale recente, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană, atât din România, cât și din mediul internațional. Este un eveniment unic ca amploare în România, care prezintă publicului o Expoziție Centrală curatoriată de către un expert internațional și o zonă expozițională la care sunt invitate să expună cele mai importante galerii de artă contemporană și modernă românească și internațională. 

A 4-a ediție a Pavilionului de Artă București 2017

Vă așteptăm la cea de-a patra ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari, în cadrul căreia puteți vizita Expoziția Centrală, curatoriată de Wim Waelput – directorul Centrului de Artă Contemporană din Ghent. V-am pregătit un program educațional complex, care include conferințe, prezentări de artist, dar și lansări de carte pentru iubitorii de artă. Programul Art Safari Kids, dedicat copiilor, le oferă acestora posibilitatea de a-și dezvolta creativitatea prin ateliere de pictură, sculptură, colaj, dar și tururi ghidate de către elevi, special concepute pentru cei mici.

Expoziția Centrală intitulată Notes on a Landscape, curatoriată de Wim Waelput, va surprinde arta românească dintr-o perspectivă transistorică prin lucrări de la începutul modernismului până în contemporaneitate. Expoziția propune o explorare de actualitate a preocupărilor artistice reprezentative pentru arta românească, punând accent pe factorii identitari și geopolitici.

Wim Waelput (n.1979) este directorul și curatorul fondator al KIOSK, o platformă pentru arta contemporană în Ghent, afiliată cu Școala de Arte. La KIOSK a curatoriat expoziții cu, printre mulți alții, Leonor Antunes, Katinka Bock, Runa Islam, Vincent Meessen, Ulla von Brandenburg, Slavs and Tatars, Thea Djordjadze și Edith Dekyndt.
Este membru al comitetului de achiziții al colecției Comunității Flamande și Parlamentului Flamand și a fost membru al mai multor jurii și consilii consultative.

 

Cateva dintre focusurile 2017:

Luchian si Independentii - o mare expozitie dedicata lui Stefan Luchian, cu prilejul Centenarului Luchian, reunind laolalta sute de capodopere din muzee si colectii private, despre innoirea ireversibila pe care Luchian si artistii independenti o aduc picturii romanesti la sfarsitul secolului XIX

Romanian Artist - Expozitia Centrala a Pavilionului Galeriilor, curatoriata de Wim Waelput (KIOSK contemporary, Ghent, Belgia), un studiu despre tipologiile artistului roman in ultimii doua sute de ani, intre comanda sociala si gustul colectionarului, intre conveniente si experiment. Arta importanta, de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu.

Program: zilnic, 12:00-21:00, cu exceptia sambetelor 12:00-24:00

Bilete Early Bird: 25 lei - valabil o zi

                       45 lei - valabil pe toata durata evenimentului