Primul contact

Primul contact

Arrival

Primul contact
  • Regie: Denis Villeneuve
  • Distributie: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker
  • Gen film: SF

Descriere

Douăsprezece nave misterioase aterizează în locuri diferite de pe glob, stârnind panică. Înainte doar imaginați sau contestați, extratereștrii sunt acum aici, dar nimeni nu știe de ce au venit și ce planuri au. Lumea întreagă lansează imediat supoziții, iar marile puteri amenință să atace „invadatorii”.

În acest context, Dr. Louise Banks (Amy Adams), specialistă în lingvistică, este angajată de Guvernul SUA să descifreze limbajul “intrușilor” pentru a le afla intențiile. Modul în care aceștia comunică este însă diferit de orice cunoaște omenirea, astfel încât Banks și colegul fizician Ian Donnelly (Jeremy Renner) se folosesc deopotrivă de cifre, litere, sunete și mimă în incercarea de a relaționa cu doi reprezentanți ai oaspeților nepoftiți.

Miza: soarta planetei. Scopul: de a afla cât mai curând ce îi frământă pe toți: Ce caută extratereştrii pe Terra? Au venit să cotropească sau doar să cunoască omenirea? Sunt periculoși sau pașnici? Cu o abordare neconvențională și eforturi istovitoare, echipa decodează, treptat, piese din uriașul puzzle pe care îl reprezintă limbajul civilizației extraterestre. Între timp însă, liderii lumii se întrec în ultimatumuri, iar tensiunea generală riscă să degenereze într-un război inter-planetar.

Program in cinema

Distribuie

Alte filme Vezi toate

Citeste si Vezi toate