• Share

10 festivaluri de luna septembrie in 2016

10 festivaluri de luna septembrie in 2016

 

Concediile s-au terminat, iar luna septembrie a inceput deja cu o usoara nostalgie si asta o vezi cel mai bine in online. Offline insa, septembrie vine cu o groaza de festivaluri simpatice care nu trebuie ratate. De la muzica de toate felurile si pana la dans, le gasesti mai jos:

 

10 festivaluri de luna septembrie in 2016

Foto: flickr; sursa: Festival CulturaDigital.Br.

 

Sezonul Berlinez SODA

Intre 1 - 11 septembrie patru absolventi de master SODA din cadrul Centrului pentru Dans din Berlin, Inter-University, sustin spectacole, prezentari si ateliere la Centrul National al Dansului. Cei patru sunt: coregrafa canadiana Allison Peacock, portughezul Ivo Serra, neo-zeelandezul Joshua Rutter si englezul Andrew Kerton. Ii vezi la Sala Stere Popescu de la Bulevardul Marasesti 80-82. Daca la prezentarile artistilor intrarea e libera, accesul la spectacole costa 25 Lei - bilet intreg, 15 Lei - bilet redus.

 

Bucharest Street Food Festival

Patru zile, de pe 8 pe 11 septembrie, ai timp la discretie sa incerci varietate de mancaruri delicioase. De la paste la faimosii burgeri, barbeques sau chiar inghetata, toate se intind de-a lungul celor 11.500 de metri patrati, in food trucks, carute, rulote si pana la biciclete. Veganii sau vegetarienii au si ei optiuni din belsug.

Printre vendori se numara Arrosticini, M’eat, Peste Paine, Burger Van, Delicii pe Roti, Moritz Eis, Puro & Bio si altii. Se intampla la Romexpo, de la ora 13:00.

Cine se ocupa de bunadispozitie?

 

10 festivaluri de luna septembrie in 2016

Foto: Bucharest Street Food Festival FB.

 

BalKaniK Festival

Aici vii s-asculti muzica orientala, sa te distrezi si sa descoperi noi ritmuri. De la indiene la arabe, turcesti, egiptene si din Europa de Est. De pe 9 pana pe 11 septembrie, in Gradina Uranus, vin Taraf de Haidouks si Kocani Orkestar in formula Band of Gypsies, Omar Souleyman cunoscut in muzica araba, Bollywood Masala Orchestra, Antwerp Gypsy-Ska Orkestra, Orange Blossom si Cumbus Cemaat.

Abonamente gasesti pe eventbook.ro, iar pretul unui bilet pentru o zi este 50 Lei.

 

PLAI Festival

Festivalul se imparte pe trei zile: pe 8 septembrie, de la ora 19:00, Joss Stone sustine concertul parte din turneul „Total World Tour”, pe 9 sunt pe Plai, de la 23:00 pana-n zori de zi, General Levy, Kenny Ken, Benny Page si Mighty Boogie si pe 10 petreci la inaltime cu Vertical Adventure. Toate la Muzeul Satului Banatean.

 

 

Bucharest Music Film Festival

De pe 9 pe 18 septembrie, ARCUB te asteapta in Piata Universitatii la festivalul muzicii clasice.

Prima seara iti aduce cele mai cunoscute piese de pe coloana sonora a unor filme celebre, a doua e despre slagarele romanesti, dupa care urmeaza Orchestra Nationala Radio, Bucharest Symphonic Pops sau Filarmonica George Enescu. Luni si marti sunt dedicate filmelor, dar te asteapta recitaluri acapella, proiectii video, spectacole de opereta si alte surprize. Sa-ti mai spunem ca va fi prezent si tenorul spaniol Sergi Giménez Carreras, mezzosoprana Aura Twarowska si soprana Katarzyna Dondalska? In plus, accesul este gratuit.

 

DreamHack Bucharest

Cel mai mare festival digital din tara are loc intre 16-18 septembrie, la Sala Polivalenta Bucuresti. Opt echipe de CS:GO sunt in competitie in Turneul DreamHack Zowie Open pentru premii de 100.000 $ si glorie. Cine sunt? Virtus.Pro, Faze Clan, EnVyUs, Gambit Gaming, Team X, Team Dignitas, Cloud9 si Flipsid3. Ai zona PGL Bucharest Tavern Tales cu premii de 25.000$, PGL Arcade daca esti pasionat de jocuri pe console, PGL 1v1 Arena, PGL Streaming Area unde iti intalnesti youtuberii si streamerii preferati si Secret Shop de unde iti poti cumpara chestii tari.

Bilete gasesti pe bilete.ro, iar preturile variaza intre 20 Lei si 60 Lei.

 

 

Bucharest Jazz Festival

ARCUB iti aduce a cincea editie de Festival de Jazz intre 19 - 25 septembrie. Sunt cinci seri de concerte live, in Piata George Enescu, cu fiica Ninei Simone, Lisa Simone, trupa The Kenny Werner Trio, Trilok Gurtu Quartet, Mino Cinelu & Theodosii Spassov si multi altii. De asemenea, la sediul Arcub - Hanul Gabroveni sunt organizate expozitii de fotografie, conferinte si ateliere cu invitati care mai de care, proiectii si recenzii.

Programul complet il gasesti aici, iar accesul este gratuit.

 

Festivalul Intercultural Baro Foro

Sfarsitul lunii septembrie vine cu un show marca Goran Bregovic, la Arenele Romane. Nu e singur, ci insotit de Wedding and funeral orchestra si alte nume care vor fi anuntate in curand. Asigura-te ca ti-ai luat bilet din timp, avand in vedere ca editia trecuta a fost sold out. Tichete gasesti in reteaua iabilet.ro.

 

10 festivaluri de luna septembrie in 2016

Foto: perthfestival.com.au.

 

Festivalul International al Orchestrelor Radio - RadiRo

Festivalul International al Orchestrelor Radio se intampla la Sala Radio, intre 24 septembrie si 1 octombrie. Cinci orchestre simfonice radio din Europa, 16 dirijori si solisti in opt zile de festival. Rand pe rand, asculti: Orchestra Simfonica Radio ORF din VIena, BBC Concert Orchestra, Orchestra Simfonica Radio din Norvegia, Orchestra Simfonica Radio MDR din Lepzig si Orchestra Nationala Radil. Printre dirijori se numara Miguel Harth, Cornelius Meister, Leo Hussain, Cristian Macelaru, Kristjan Järvi si Barry Wordsworth.

Programul il poti vedea aici, iar abonamente poti cumpara din reteaua eventim.ro.

Distribuie