• Share

AMURAL festival vizual la Brasov

AMURAL festival vizual la Brasov

 

Brasovul te socheaza cu numarul imens de turisti care ii invadeaza strazile an de an, cu cochetaria lui de oras la limita dintre industrial si medieval si promenadele lui pitoresti. De cand am plecat din Brasov ma intorc cu drag, dar doar pentru cateva zile, gandindu-ma ca poate o sa ma mut aici dupa 40 de ani si o sa imi cresc copiii sub Tampa. Am multi prieteni care au ramas si de fiecare data cand ne vedem, discutia se duce spre lipsa de evenimente culturale si entertainment de calitate.

 

 

amural brasov mapping

 

 

Si iata ca apare Amural,un festival de instalatii de lumina si arta video, la prima editie. Toata zona de dupa zidurile cetatii vechi, promenada de la marginea padurii strabatuta de un fir de apa racoros, va fi reactivată cu ajutorul a 25 de artiști, printre care Cote, Irlo, Danaga sau Silent Strike si Dan Basu. Pot doar sa-mi imaginez eforturile echipei mici, dar ambitioase, de voluntari, de a pune cap la cap oamenii, fondurile și infrastructura necesare, asa ca deabia astept sa vad un loc drag mie plin de culoare si actiune.  

 

Interesant la un festival de tipul ăsta e specificul lui aproape complet imaterial, folosindu-se de, sau mai degrabă explorând, ziduri și structuri existente, asupra cărora atrage atenția, într-un efort de a mișca masele mai departe de centrul fermecător și din ce în ce mai turistic al Brașovului. E clar că trăim în vremuri foarte concentrate pe vizual, așa că o inițiativă de genul nu poate fi decât de succes.

 

 

 

 

La munte e răcoare și senin, așa că dacă aveți chef să scăpați de căldura orașului, veniți la Amural, un festival de explorare a zidurilor Cetății Brașov, cand  o zonă puțin cunoscuta de turiști va fi pusă în lumină prin proiecții și mapping video, instalații și expoziții.

Distribuie