• Share

Berarii in Orasul Meu

Berarii in Orasul Meu

 

Iubesti lichidul minune considerat aliment si locurile in care acesta se serveste, denumite sugestiv berarii. Nu e cale de intoarcere. Nimeni si nimic nu poate sta intre voi, iar motive pentru care sa le vizitezi sunt destule.

Foto: flickr; Sursa - James Lee.

 

Prima care-ti vine in minte e Beraria H, cea mai mare hala din Europa. Cu o istorie lunga si grea, la propriu, a adapostit masinarii si utilaje de toate felurile pe timpul cand se numea Pavilionul Industriei Grele Sovietice, pana in anii ’90 cand a devenit centru comercial cu numele de Pavilionul H.

Acum, aici vii pentru varietatea in care-ti gasesti prietena cea de toate zilele, berea. Filtrata, nefiltrata, neagra, blonda, la metru, la galeata, la halba, sticla sau butoi, chiar in cocktail-uri daca esti pe mood-ul classy.

Joia ai #SuperbeerSuperday, dar burgerii, carnatii, coastele de porc si alte de-ale gurii stau la dispozitia papilelor tale gustative in tot restul saptamanii.

 

 

Pentru o bere germana te duci la Beraria Siegfried. Alegi Pils daca vrei sa simti dulcele din malt si fructe de padure, ananas, mere si piersici; Weizen pentru ca e din grau, orz si hamei, usor amara, cu aroma de paine alba si condimente, miere si fructe exotice ca mango, citrice si banane; Naturtrüb e nefiltrata, blonda, din hamei si orz, cu gust de cereale maturate, mere si ierburi de munte, pe alocuri malt si grapefruit; Dunkel este berea din malt prajit, artizanala, iar castanele prajite si mierea o fac speciala.

Ei spun ca respecta legea puritatii berii, fermentata traditional 21 de zile. Sunt si evenimente, poti sta pe terasa, chiar sa incerci specialitatea casei, ciolanul crocant cu sorici.

 

Vrei neaparat Centrul Vechi? Ai, mai in margine ce-i drept, Beraria Gambrinus. Intri in lumea lui Caragiale si simti ceva din atmosfera de demult a locului unde se intalneau scriitorii, jurnalistii, politicienii sau negustorii. Ai si mancaruri traditionale romanesti, daca esti fan ciorba de potroace sau ceafa de porc.

 

Tot in zona asta ai si Beraria Nenea Iancu. Aici poti opta pentru cele doua sortimente de bere cu acelasi nume: berea blonda speciala, respectiv cea alba nefiltrata. E „o bere cu printipuri”, din seria Wiezen-ului Bavarez-German.

 

La Beraria Kovaci diversitatea e cuvantul de ordine. Daca design-ul nu te impresioneaza, cele peste 40 de tipuri de bere sigur o fac. Irlandeza sau nemteasca, bruna sau blonda, filtrata sau nefiltrata, cu sau fara alcool, dupa dispozitie.

 

 

Si Beraria Hanul cu Tei iti ofera o experienta tipica de han bucurestean. A fost contruit de doi negustori in 1833, ale caror initiale le gasesti gravate la intrarea dinspre strada Blanari. Acum ai diverse saloane, cu un design actual, specific unei berarii in care petreci seri relaxante cu prietenii. In meniu ai sectiuni dedicate „vinului din orz” la draft, mixuri, fara alcool si altele din „Lumea Berilor”.

 

Cum berea e pentru tine un adevarat tabiet si o bei din placere, desigur, mergi la Beraria Germana Bragadiru. Numele ti se pare cunoscut de la cea mai mare fabrica producatoare de bere din Romania. 12000 de litri zilnic. Ai bere la metru, carnati nemtesti si specialitati mioritice, muzica bavareza live si plasme pregatite pentru evenimente, cu 700 de locuri, dar si gradina de vara cu 300.

Distribuie