• Share

Cinema in aer liber in toata tara: de la parcuri bucurestene pana la targuri de provincie si litoral

Cinema in aer liber in toata tara: de la parcuri bucurestene pana la targuri de provincie si litoral

 

Fascinatia pentru filmele in aer liber revine inevitabil vara, cand serile chiar nu mai sunt de stat in casa. In lipsa fostelor gradini de vara, orasul incepe sa se miste destul de multumitor la capitolul filme in aer liber cu ineditul de rigoare: avem filme in parcuri, in baruri si, daca e sa ne aruncam privirea in zare, avem filme chiar si la mare.

 

 

cinema in aer liber 2014

 

 

Cinema de vara cu intrare libera

 

 

Nume mari la Gradina cu Filme

 

In piata Lahovari, la sediul creart (Centrul de Creatie, Arta si Traditie) aflat sub umbrela Primariei Bucurestiului, vara va fi una cu filme gratis, pe care sunteti invitati sa le urmariti din scaune de regizor cu nume de staruri. Filmele vor fi oarecum surpriza, pentru ca in program sunt mentionatii numai regizorii. Iar lista e mai mult decat tentanta: David Lynch, fratii Coen, Federico Fellini etc.

 

 

Noul val la Chez Elvire (18.07)

 

Nu vorbim nici de Noul val frantuzesc, nici de cel romanesc, ci de o seara cu Scurtmetraje Best of NexT, care poposesc pentru a doua oara (18 iulie) in acesasta vara in curtea Institutului Francez.

 

 

Pe iarba-n Herastrau

Roba de cultura e perezenta si in acest an in Herastrau. Pe langa multe alte activitati pe care ne propun sa le facem in parc (fitness, ateliere, concerte), in weekend, dupa orele 21.00 au si proiectii de film.

 

 

Cine vine la CinePark?

 

O alta initiativa creart este CinePark-ul din Herastrau, care inseamna ca pana in 30 august, vineri, sambata si duminica veti putea vedea filme in parc. Proiectiile incep de la 18.00 si 19.30, iar primul film este pentru copii.

 

 

Cinema in aer liber

 

 

Singurul cinematograf al orasului care are si posibilitatea de a proiecta fime in aer liber ramane NCRR, asa ca poti savura filmul in compania unei beri sau a unei limonade. Filmele incep la 21.30, biletul este 10 lei (redus 7 lei), iar titlurile din programul actual sunt cele mai interesante noutati de pe ecrane: Canibal (cronica aici), In ordinea disparitiei (cronica aici), Blood Ties (cronica aici).

 

 cinema in aer liber 2014

 

 

Caravane cinematografice prin tara

 

 

In sfarsit s-a reintors vremea caravanelor cinematografice, care au pornit sa scuture tara de tristetea disparitiei a zeci de cinematografe de provincie.

 

 

Caravana Metropolis

 

Este cel de-al doilea an cand Caravana Metropolis porneste prin tara cu filme sclipitoare. Un bilet costa 10 lei, iar caravana tine pana in septembrie. Au existat opriri la Targu Mures, Brasov, Hunedoara, Iasi, Piatra-Neamt, Craiova. Iar pana la Bucuresti, urmatoarele orase de pe lista sunt: Sibiu, Timisoara, Constanta.

 

 

Luna Plina - Festivalul Filmului Horror si Fantastic 2014

 

Daca nu va e teama de senzatii tari la cinema, puteti incerca la Biertan, intre 23 si 27 iulie, un festival al filmului horror si fantastic powered by TIFF. Biletul pentru o proiectie costa 8 lei, iar accesul in camping 10 lei.

 

 

Caravana Filmelor TIFF 2014

 

Si tot cei de la TIFF au pus la cale o caravana cu cele mai interesante filme ale festivalului din acest an, printre care si marele castigator, Stockholm (cronica aici); caravana se intinde pana la inceput de septembrie si va poposi, cu intrare libera, la: Piatra Neamt, Brasov, Medias, Falticeni, Iasi, Timisoara, Oradea, Alexandria si Targoviste.

 

 

Filme pe plaja

 

Un film vazut pe nisip cu marea pe fundal e ceva cu care nu ne intalnim zilnic. Unde? Poti experimenta la Oha, catre Navodari (in fiecare joi) sau La Pescarie, in Vama Veche.

Distribuie