• Share

De St. Patrick capitala petrece in stil irlandez, cu bere si dans

De St. Patrick capitala petrece in stil irlandez, cu bere si dans

 

Ziua lui Sfantul Patrick a devenit, in ultimii ani, o sarbatoare de talie internationala. Aceasta celebreaza pe 17 martie sfantul irlandez cu acelasi nume si, pe langa partea religioasa si pioasa, implica si o desfasurare de forte la nivel de festivaluri, concerte si orice tip de eveniment care implica o cantitate industriala de bere si whiskey. Bucurestiul sta la loc de cinste si iti propune o serie de evenimente pe tema St. Patrick.

 

 

sfantul patrick st patrick bucuresti 2013 evenimente

 

 

Unele localuri dau startul de joi la bautul de bere si alte licori magice, cum ar fi Oscar's Pub si al sau festival de 4 zile dedicat Sfantului Patrick. De la vizionari de meciuri de fotbal si rugby, darts, karaoke si concerte tematice. Totul in verde! Clubul Fire nu se lasa mai prejos si iti propune, de joi pana duminica, 4 zile de baut intens, ca la carte.

 

Club A pune si de-o prelegere pe vineri, pe tema "Who Was Saint Patrick Anyway?", sustinuta de dr. James Brown, profesor al Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, apoi urmeaza party, party si iar party timp de trei zile. Tot in jurul cifrei 3 (de vineri pana duminica) se invarte si Cafepedia, care insista pe tema postului negru... de bere. Surprizele sunt din partea casei!

 

Sambata, in Jameson Pub, trupa Nr. 13 incinge spiritele pentru o noapte irlandeza in cinstea Sfantului Patrick, iar duminica ai reduceri la berile savuroase din 100 de beri daca te conformezi si pui pe tine o camasa alba si o cravata neagra. As simple as that!

 

 

 

festivalul st patrick bucuresti 2013

 

 


Dupa atatea propuneri alcoolizante, venim si cu una culturala, si anume Festivalul St. Patrick, in cadrul caruia ai de bifat urmatoarele:


- Gala Festival Ball de la Marriott include recitaluri marca Ducu Berti, Felicia Filip, Aoife Dermondy si Hayden Dean's Big Band, plus spectacol de dans traditional irlandez semnat The Irish Way - vineri


- Tot muzica si dans de profil prezinta si ArCuB, alaturi de Cora si Aoife Dermondy (muzica traditionala irlandeza), Anne-Marie Cunningham, Irish Way, Tir na nOg si The Sky (dans irlandez) - sambata


- Duminica e zi cu fast si parada - zece care alegorice decorate in stil irlandez vor defila, incepand cu ora 15:30, in Piata George Enescu, apoi vor strabate Calea Victoriei, poposind in Centrul Veci. 

 

- Centrul Vechi se va umple de cantec si voie buna la lasarea serii, alaturi de Córas, Vyvienne Long, Aoife Dermody, U2 Zen Garden, Antonia, Vunk, The Dada, Mojo Band, Blackbeers si DJ Kormak.

 

- Pentru cei piosi, la Biserica Anglicana va avea loc un concert de muzica clasica in interpretarea lui Vyvienne Long si a Cvartetului Adagio

 

- Cercul Militar National este locul de intalnire pentru pasionatii de muzica clasica: soprana Patricia Brady si tenorul Florin Ormisan, acompaniati de Orchestra Cercului Militar, vor incheia o serie remarcabila de evenimente dedicate celui mai mare sfant al irlandezilor.

Distribuie