• Share

Pardon, garcon! - Intrecerea ospatarilor

Pardon, garcon! - Intrecerea ospatarilor

 

Ca in fiecare an, nu mai devreme de a treia joi a lunii lui Brumar, in Franta e motiv de sarbatoare.  „Le Beaujolais Nouveau est arrive!”. Bistro-uri, bucatari, cafenele, canotiere in aer de la 1951 incoace tot francezul se bucura  in fiecare an de vinul nou.

 

 

Beaujolais Nouveau nu este neaparat un vin maret, dar este cu certitudine un vin de sarbatoare, spunea intr-un cerc de amici oenologul francez Alain Albert. Avea mare dreptate, caci petrecerea se bucura de interes pe toate meridianele.

 

La noi, Intrecerea ospatarilor (sau Garcons de Cafe) si cele 3 grade ale lui Celsius din ziua de 19 noiembrie nu pareau dornice sa se imprieteneasca cu organizatorii concursului in cinstea vinului francez.

 

 

Intrecerea ospatarilor

 

 

Eu, cu experienta sarbatorii de pe alte meleaguri si cu panglica satinata a tricolorului francez peste borurile de paie, mi-am luat inima-n dinti si m-am prezentat la locul cu pricina...

 

Micul Paris, cu ochii carpiti de somn ca intr-o dimineata de weekend lenes, nu pare a fi atat de incantat de eveniment. Pe tot traseul concursului e liniste. Tristi si inghetati observatorii concursului asteapta startul. Gasesc printre ei un somelier de elita care imi spune ca, daca ma grabesc, pot participa si eu, ca tot nu sunt prea multi! Ce-i drept, ma asteptam sa vad veselie, palarii in aer, sarbatoare... Din pacate, am gasit liniste, niciun spectator si mai multi organizatori decat participanti!

 

 

Garcons de cafe

 

 

As blama organizatorii pentru cei pana in douazeci de concurenti, majoritatea adusi in ultimul moment, scosi fiind din programul hotelului partener al evenimentului. As blama concurentii pentru ca accepta sa participe la asemenea intruniri. M-as supara pe mine ca nu sunt in stare sa transmit ce inseamna meseria asta in lume!

 

 

Autor: Waiters.ro

Distribuie