• Share

Vacantele romanilor in 100 de ani

Vacantele romanilor in 100 de ani
 Sursa foto: flickr.com

Daca astazi, din pacate, turismul autohton nu se afla printre prioritatile celor care s-ar putea ocupa de acest lucru, pe vremuri meleagurile noastre erau recunoscute pentru ape termale, litoral sau trasee montane. Si pentru ca ne place sa vizitam Romania si sa aflam noi povesti despre ea, ne-am gandit ce destinatii au fost populare in ultimii 100 de ani in tara noastra si ne-a iesit urmatoarea lista:

La bai

Primul tip de turism pe care romanii il mai practica si in ziua de astazi este cel balnear, care inca din secolul al XVIII-lea atragea nu doar turisti de varsta a treia, ci si familii sau tineri care voiau sa se relaxeze.

Baile Felix, Bazna, Herculane, Olanesti, Borsec si Vatra Dornei erau o placere pentru romani si straini deopotriva, iar apele din aceste zone erau recunoscute pentru calitatile lor. 

Sinaia

Sinaia era preferata Familiei Regale, care alegea aceste meleaguri pentru a construi complexul castelului Peles. Sinaia nu duce lipsa de monumente istorice, pe lista aflandu-se cazinoul, Hotelul Caraiman sau vilele familiilor care isi petreceau vacantele aici.

 

  
Sursa foto: flickr.com

Balcic

Balcic si turismul romanesc au o legatura stransa datorita Reginei Maria, cea care a iubit aceasta statiune si a promovat-o peste tot in lume. Aproape de granita cu Vama Veche, Balcicul este si azi un punct de interes in jurul Castelului Balcic, dar si al gradinilor.

 


Sursa foto: flickr.com

Calimanesti

Calimanestiul a fost preferat de oameni pe care si astazi ii admiram, cum ar fi Mihai Eminescu sau Octavian Goga. Nici domnitorii nu au fost mai prejos si au costruit in zona manastiri, schituri sau biserici.

Manastirea Cozia, de exemplu, este unul dintre cele mai cunoscute lacasuri de cult din Romania.

 


Sursa foto: flickr.com

 2 mai si Vama Veche

In comunism, Vama Veche era in special statiunea studentilor care veneau in tabere. Pe atunci, nu era voie cu cortul pe plaja si nici hoteluri, ei fiind nevoiti sa fie gazduiti de localnici. Lucru care nu ii nemultumea, mai ales ca se incingeau niste chefuri de zile mari. 

Insa 2 mai era cunoscuta drept statiunea intelectualilor, unde scriitori sau actori isi cumparau case sau se cazau pe termen lung.

 

 
Sursa foto: flickr.com

Distribuie