• Share

Zile de gatit in aer liber

Zile de gatit in aer liber

 

Vineri... zi trista de toamna timpurie.

 

E ora pranzului, in parcarea de la Mall-ul din Drumul Taberei colt cu Militari e plin de corturi. Doua dudui infofolite incearca sa faca ultimele retusuri la standul de ustensile de bucatarie. In gura targului doi trei domni taie lemne de... mama focului expunand cu mandrie pe capota unui Logan alb cateva sticle din vinul pe care il reprezinta. La tot acest scenariu asista o mana de pompieri vadit nedumeriti de ceea ce vad. Pregatiri... asa a inceput CAMPIONATUL INTERNATIONAL DE GATIT IN AER LIBER!

 

 

Tot in aer si tot liber stau pe foc patru tuciuri mari din alama intr-o zona unde se vorbeste ungureste! Nu va ganditi ca am ajuns in ardeal, tot la mall, in parcare, sunt! Veselie mare la standul domnului Mihai Uica. Se vede ca le place ce fac...tot de placere cred, ne zambeste si domnul Antonio Passarelli dintr-un afis frumos colorat! Eu plec, e vineri... zi trista de toamna timpurie.

 

 

 

A doua zi de gatit in aer liber...

 

Toamna ma insoteste discret, imi adie usor la ureche, imi bucura privirea cu culorile ei pastelate si sufletul mi-l cumpara cu tot soiul de bogatii culinare. E week-end, e forfota, iar frigul completeaza lista de conditii vitrege in care trebuie sa presteze concurentii.

 

Evenimentul asta a strans intr-un loc, furnizori de ustensile, de detergenti, de traditii, de vinuri, de placeri gastronomice, de entertainment si curiosi de tot soiul. Ma simt ca la balci.

 

E clar ca toata lumea incearca sa iti vanda ceva, o poveste, o traditie, orice. Palinca e la loc de cinste, urmata de un stand impresionant cu muraturi si bunatati de tot felul. Ungurii au stiut intotdeauna sa isi prezinte marfa, pe mine m-au cucerit cu gratarul lor plin cu ciolane de porc si cu tocana de cocos. In buricul targului cativa domni invart de zor intr-o tigaie imensa la o paella sperand ca vor bucura papilele infometate ale audientei. La standul Albaniei se sculpteaza pepeni, evreii au venit cu o echipa impresionanta, din Kuweit cativa beduini veniti fara camile, incearca sa ne arate de ce sunt in stare! E o veselie molipsitoare, pestrita, in ciuda vremii si a vremurilor! Exotismul locului este completat de standurile Indoneziei si Malaieziei, dar si de acest personaj mioritic, vesel si pus pe glume, domnul Uica!

 

 

 

Monser Sergiu Nedelea, cavalerul vinurilor, completeaza acest tablou ruginiu de toamna.

 

Un anotimp frumos, oameni frumosi, parca si soarele, timid isi arunca un ochi prin targ... ma pierd prin forfota de toamna timpurie.

 

Autor: Waiters.ro

Distribuie