• Share

Cele mai indragite filme de Craciun din toate timpurile

 Cele mai indragite filme de Craciun din toate timpurile

 

Vorbim despre filmele gen Pe aripile vantului la care, chiar daca le-ai vazut de zeci de ori parca te-ai mai uita o data. Si chiar daca nu avem zapada afara, chef de vazut filme care sa ne introduca in atmosfera speciala a Craciunului, avem sigur.

 

filme craciun 2015 


It’s a Wonderful Life (1946)

Probabil cea mai frumoasa surprindere pe marele ecran a spiritului Craciunului, filmul lui Frank Capra ramane la fel de actual si in zilele noastre. O adevarata incantare, atat cinematografic, cat si din perspectiva povestii, It’s a Wonderful Life ne prilejuieste intalnirea cu George (James Stewart) care e pe punctul de a se sinucide in prag de Craciun.

 

 

Home Alone (1990)


Un film amuzant pentru copiii de ieri si de azi, Home Alone ne dovedeste tuturor ce se intampla cand pleci in vacanta de Sarbatori si iti uiti unul dintre copii acasa. Kevin (Macaulay Culkin) a devenit atat de poplar incat povestea s-a transformat intr-o serie.

 

filme craciun 2015

 

A Christmas Carol (1938)


Una dintre cele mai vechi ecranizari ale clasicei povesti de Craciun semnate de Charles Dickens. Cu Reginald Owen in rolul lui Ebenezer Scrooge si Gene Lockhart in rolul lui Bob Cratchit.

 

 

Miracle on 34th Street (1947)

Un alt clasic alb-negru despre Craciun, Miracle on 34th Street spune povestea lui Kris Kringle (Edmund Gwenn) care trebuie sa dovedeasca unei fetite (Natalie Wood) ca este intr-adevar Mos Craciun.

 filme craciun 2015

  

The Polar Express (2004)

O animatie feerica in regia lui Robert Zemeckis in care ne intalnim cu Tom Hanks in mai multe roluri inclusiv in cel de Mos Craciun. Nu lipseste recuzita perfecta: zapada, reni, elfi.

Distribuie