• Share

5 cele mai urate monumente din Bucuresti

5 cele mai urate monumente din Bucuresti

 

Acum ca statuia lui Lenin nu mai troneaza in fata Casei Presei Libere, cine ia cupa in topul celor mai urate monumente din Bucuresti? Incercam un top 5.

 

monumente urate bucuresti 

 

Locul 5: Caruta cu paiate din fata Teatrului National

Grupul statuar care-l infatiseaza pe Caragiale si personajele inspirate din opera lui este opera artistul Ion Bolborea si marcheaza spatiul din fata Teatrului National. N-am putea spune ca ne inspira prea mult si nu ne putem imagina nici un Nenea Iancu prea incantat.

 

 

Locul 4: Crucea Secolului

“Biscuitele” sau “nasturele”, creatie dedicata Revolutiei din ’89 de catre artistul Paul Neagu, prinde un loc in top, chiar daca momentan nu-l mai putem admira in Piata Charles de Gaulle, ci in rondul din zona Ambasadei Chinei.

 

 

Locul 3: Traian si lupoaica

Jumatate de Bucuresti plus cel putin jumatate dintre turistii care ne viziteaza capitala s-au pozat deja cu statuia lui Traian si a faimoasei lupoaice din fata de la Muzeul National de Istorie. Opera sculptorului Vasile Gorduz a inspirat atat de multe parodii, incat o consideram demna de podium.

 

 

Locul 2: Statuia bratelor de langa biserica Kretzulescu

Se pare ca evenimentele din decembrie ’89 nu au generat numai confuzie care s-a propagat pana astazi, ci si o serie de statui hidoase. O premiem cu medalie de argint pe cea din apropierea bisericii Kretzulescu, desi nu ne este foarte clar daca este vorba despre maini sau picioare.

 

 

Locul 1: Memorialul Renasterii din Piata Revolutiei

Nu stiti prea bine despre ce este vorba, nu-i asa? Dar sigur va veti lamuri daca pomenim titulatura de “cartof” sau “teapa”. Monumentul, opera lui Alexandru Ghildus, este pare-se un omagiu adus celor disparuti in evenimentele din ’89. Ii acordam titlul de cel mai urat monument al orasului si speram sa nu fie detronat in curand si de altele.

Distribuie