• Share

5 filme pe care trebuie sa le vezi la One World 2016

5 filme pe care trebuie sa le vezi la One World 2016

 

A devenit unul dintre cele mai bune si mai de anvergura festivaluri bucurestene. E vorba despre One World Romania, festivalul de film documentar care ne invita, la cea de-a noua editie, sa ne luam “pastilele" de atentie sporita asupra lumii, a problemelor si a evidentelor sale. Un abonament cu 5 intrari la festival costa 35 de lei. Cat despre filmele pe care ai putea sa le vezi, arunca o privire peste lista noastra.


one world 2016


“Adevar pe pelicula”, (Noua Zeelanda, Afganistan, 2015) spune povestea unei arhive de film care traieste sub amenintarea bombelor. Este vorba despre arhiva afgana de film grea incercata de regimul taliban, cand multa pelicula a fost arsa, si care incearca acum sa-si revina.


“Flotel Europa” (Danemarca, Serbia, 2015) ne invita in largul Copenhagai pentru a descoperi un hotel plutior care a deveit casa unor refugiati bosniaci in 1992. Regizorul filmului, Vladimir Tomic, pe atunci un baiat de 12 ani, a  inceput sa documenteze inca din acele vremuri viata pe flotel.


one world 2016 


Daca iti plac proiectiile de film urmate de dezbateri, poti vedea la Centrul Ceh documentarul “Sahia vintage - Ungaria 1956” despre revolutia ungara din 1956. Un film rar, de arhiva, care iti va dezvalui o fila de istorie.


Regizoarea Sanaz Azari se apuca sa invete limba parintilor si a stramosilor sai, iar “I de la Iran” (Belgia, 2014) devine un fel de poezie a cuvintelor si a istoriei care se ascunde in spatele lor.


Cum e sa fii “La fel ca ceilalți” (Austria, 2015)? Prea putini dintre copiii si adolescentii ajunsi intr-o clinica psihiatrica din Viena stiu raspunsul la aceasta intrebare.

Distribuie