• Share

5 motive pentru care Lucian Mindruta iubeste/uraste Bucurestiul

5 motive pentru care Lucian Mindruta iubeste/uraste Bucurestiul

Te-ai nascut aici si poate ca nu poti trai in alte parte. Sau ai venit aici in cautarea unei vieti mai bune si crezi ca te-ai pacalit. Planuiesti sa stai? Planuiesti sa pleci? Cu siguranta cel putin un pic din amandoua. Capitala Romaniei are talentul de a te scoate din minti cu mixul nebun de stari prin care te trece in fiecare zi.

Lucian Mindruta, om de TV si de online, e bucurestean get-beget dar si el e prins in hora sentimentelor contradictorii vis-a-vis de al nostru oras.

 

Sursa foto: Lucian Mindruta FB

 

1. „Bucurestiul are o abilitate extraordinara de a se minti pe el insusi. Se crede oras, el fiind un sat mai mare organizat pe niste comune care sunt doar cu numele cartiere. Si fiind sat e si locuit de oameni abia plecati de la ei de acasa. De-asta nici nu se simt prea bine aici, cred. Poate si de-asta n-au grija de oras, de strazi, de scara blocului. Ca nu sunt ale lor. A lor, ca si a mea, e ulita. Care e in alta parte. Si eu fac parte dintre ei, dar chiar sunt de la tara. Chiar daca m-am nascut aici, am copilarit in Barla, Arges. Acolo e casa, aici sunt doar in trecere.”

2. „Mai mult de atat, Bucurestiul are delirul de a se crede Capitala. Adica bucurestenii vor sa impuna din cand in cand restului tarii sa faca ce vor ei, cand nici ei nu stiu exact ce vor. Asta e cel mai misto. Capitala Romaniei vrea sa conduca o tara nestiind exact unde vrea sa o duca.

 

Sursa foto: Flickr.com

 

3. „In Bucuresti se gasesc mici. Si ce e si mai tare, crede ca doar el are mici. Ei bine, eu am mancat mici si in Serbia, si in Macedonia. Cu mici modificari, desigur, dar tot mici.”

4. „Bucurestiul a fost singurul oras unde am putut sa recit poezii unor fete, fara ca ele sa rada de mine. Ba mai mult, unele s-au casatorit cu mine, altele m-au parasit. Nu stiu care dintre ele mi-a facut cel mai mare bine. Pastrez o amintire frumoasa acestui gest de toleranta pe care l-au facut bucurestencele si anume ca m-au lasat neavand bani, masina, video sau alte avantaje, sa le spun poezii. Imi place aceasta boema a Bucurestiului.”

 

Sursa foto: Flickr.com

 

5. „Doina Rusti are o carte, Zogru. In ea e vorba de un duh care se reincarneaza in persoane care au trait in diferite momente ale istoriei noastre. Trece din trup in trup si, tot asa, schimba cateva gazde. Ce e interesant este insa ca atunci cand aceste trupuri paraseau zona asta a Valahiei, duhul se subtia in ei pana cand disparea si se reincarna in alt om care inca traia aici. Bucurestiul are in el duhul acesta din Zogru. Tu nu iti dai seama ca il ai si tu pana cand pleci de aici si incepe incet sa dispara. Astfel, devii un personaj cu mult mai neinteresant cand sfarsesti a fi bucurestean.”

Distribuie