• Share

5 motive pentru care Radu Alexandru - Piticigratis iubeste/uraste Bucurestiul

5 motive pentru care Radu Alexandru - Piticigratis iubeste/uraste Bucurestiul
 Sursa foto: Radu Alexandru FB

Probabil citesti Piticigratis de ceva vreme pentru ca ai motive si stii ca Radu Alexandru este responsabil de articolele de pe acest blog. Ce nu stii, este ca el este si in spatele serialului Atletico Textila de la PRO TV. Acum ca te-am lamurit, nu te mai intrebi de ce motivele pentru care Radu Alexandru iubeste/uraste Bucurestiul sunt atat de incarcate de cunoastere si semnificatii. Nu o lua personal. Doar citeste.

1. E cel mai bun loc din tara pentru ca e mare.

Stiu ca daca esti un timisorean care nu stie matematica o sa vrei sa ma contrazici, dar dovada e simpla. Hai sa presupunem, desi e complet absurd, ca totul e cu 50% mai naspa in Bucuresti decat in alte orase. Oameni, cluburi, cultura, restaurante, ce vrei tu. Sa zicem ca tot ce e placut, la noi e de doua ori mai rar. Asta tot il face sa aiba de 4 ori mai mult orice vrei tu decat urmatorul oras din tara. Da, trebuie sa eviti mai multi oameni decat in alte parti, dar daca nu esti fraier, inveti rapid. E chiar lejer.

2. E singurul loc din Univers unde pot munci.

Da, stiu ca aveti si la voi in orasel un ziar local unde apar stiri despre hotul de gaini al satului, un post TV unde inca se mai filmeaza cu casete si 3 bloggari care se aduna intr-un bar sa cerseasca o bere unul de la altul, dar daca vrei sa lucrezi in orice media, publicitate, TV, radio, online, orice lucru creativ sau artistic, orice lucru de nisa, singurul loc din toata tara unde o poti face la potential maxim e Bucuresti. Pentru ca aici e cel mai mare public/ numar de clienti. Si in domeniile astea esti complet dependent de public si de clienti. Sigur, la New York e mult mai fain, dar m-am format pe scris in romaneste. E mult de munca sa devin mai mult decat mediocru pe exprimat in engleza.

Sursa foto: Radu Alexandru FB

3. Are metrou

Ai mers pe sub pamant in viata ta? Normal ca nu, tarane.

4. Majoritatea oamenilor pe care ii urasti sunt aici.

Te poti intalni pe strada cu vedeta aia de categoria D careia i-ai promis un pumn in dinti. Ca sa nu mai fie doar gura de tine. Chiar si cu mine.

5. Considerand obiectiv primele doua puncte, chiar nu am de ales

Decat sa raman in Bucuresti. Si sa gasesc motive pentru care sa mi se para mai bun decat varianta urmatoare. Caut motive sa nu ma mut la New York si sa imi puta, exact cum cauti tu motive sa nu te muti la Bucuresti si sa iti puta, tarane. Pentru ca exact la fel cum in strafundul meu sunt convins ca nu-s destul de bun pentru pasul urmator si ma pacalesc ca el nu e de fapt destul de bun pentru mine, la fel faci si tu.

Distribuie