• Share

Animale de noapte - in sfarsit un thriller

Animale de noapte - in sfarsit un thriller
Sursa foto: Cinemagia.ro

Saptamana acesta e de dus la film, clar. Ai de unde alege, uita-te aici si fa-ti rezervarea.

Dupa A Single Man, Tom Ford revine pe marele ecrane cu Animale de Noapte. Designer-ul care a revolutionat brand-ul Gucci e si super scenarist si regizor, daca nu stiai. De aceasta data vorbim de un thriller drama pe bune. In sfarsit mai vedem si noi un film cu ceva substanta prin cinema.

Amy Adams este Susan, proprietara unei galerii de arta care primeste un manuscris de la fostul ei sot pe care l-a parasit intr-un mod groaznic acum mai bine de 20 de ani. Acum ea este casatorita cu un afacerist frumusel, dar alaturi de care nu are o relatie reusita.

Din momentul in care primeste cartea, Susan este rascolita de amintirea primei ei casnicii si faptele care aveau sa ii schimbe viata. Pe parcursul intregii pelicule citeste manuscrisul care ii este dedicat, o metafora de fapt a relatiei trecute. De o cruzime si un realism care transcede ecranul, povestea de pe hartie o face sa inteleaga de fapt ce durere a pricinuit.

Sursa foto: Cinemagia.ro

Filmul asta si face: spune o poveste in poveste cu Susan de acum, cea care a fost și ce a provocat ea. Deci trei planuri de actiune. Nemultumita de faptul ca primul ei sot era o fire de artist, cu o permanenta nevoie de suport, ea il paraseste pentru actualul consort, mult mai puternic si aratos. Si ca lucrurile sa fie foarte complicate, face asta fiind gravida cu el, dar pregatita sa avorteze. Pe parcurs, ne dam seama ca a pastrat copilul. Din planul cartii, vedem cum Tony (Jake Gyllenhaal) a simtit ruptura. El devine personajul principal al actiunii. Alaturi de sotia si fiica sa, el este atacat pe un drum pustiu din Texas de niste indivizi dubiosi. Pe fete le violeaza si le omoara, iar pe el il lasa sa traiasca cumva printr-un noroc. Restul istorisirii este despre cum se razbuna cu ajutorul unui politist bolnav de cancer la plamani, care nu mai are nimic de pierdut. In planul actual, Susan este nefericita, inselata de actualul sot. Ea decide dupa ce citeste manuscrisul sa se intalneasca cu Tony. Ii scrie un mail, stabilesc locul si ora. Ea merge si il asteapta, dar el nu vine. The end.

Filmul poate fi povestit, dar tensiunea se simte cel mai bine in sala de cinema. Fiti pregatiti pentru nuditate, cruzime si regrete. Multe regrete.

Distribuie