• Share

Animale fantastice si unde le poti gasi e la fel de tare ca Harry Potter?

Animale fantastice si unde le poti gasi e la fel de tare ca Harry Potter?
Sursa foto: Cinemagia.ro

Lumea din Harry Potter se intoarce pe marile ecrane din 18 noiembrie 2016 cu Animale fantastice si unde le poti gasi. Ai asteptari mari? Si noi aveam. Asa ca, natural, am fost la avanpremiera ca sa iti spunem daca merita sau nu vazut.

De acesta data, J.K. Rowling ne arata lumea vrajitorilor inainte de Harry Potter, prin experientele traite de Newt Scamander (Eddie Redmayne) autorul manualului Fantastic Beasts and Where to Find Them, cel de pe care invata copiii la Hogwarts in anul I. Scamander ajunge in SUA anilor 1920  pentru a elibera o creatura fantastica, rapita din habitatul natural de contrabandisti, si, din cauza legilor mult mai aspre de aici, ajunge in vizorul unei lucratoare din cadrul Serviciilor de Securitate in Probleme de Magie. Miss Goldstein (Katherine Waterston) este atat de inversunata sa isi faca treaba bine, mai ales pentru a-si impresiona sefii, incat reuseste sa il incurce foarte tare in demersul sau pe Scamander, lucru care o face cel putin nesuferita. Din cauza ei, amandoi risca sa fie executati pentru ca au pus in pericol lumea magica dar, bineinteles, scapa la timp.

Sursa foto: Cinemagia.ro

De ce nu ne-a placut? Pentru ca nu surprinde cu nimic. Te astepti la creaturi magice, cu puteri ciudate si look dubios. Imaginea e superba, dar nu e ca si cum nu am mai vazut. Actorii sunt draguti, dar nu au pasiune. Poate pentru ca ne lipesesc personajele cu care eram obisnuiti, inca nu ne e clar motivul.

Ce ne-a placut? Intreaga calatorie e de carusel, ceea ce inseamna ceva emotii. Nu foarte lucrate insa. Hai mai bine sa le spunem sperieturi de la monstri care mai sar in cadru. Colin Farrell are un rol interesant, care il prinde bine. In plus, Johnny Deep isi face intrarea in serie si spoiler, e super villan.

Animale fantastice si unde le poti gasi e un film dragut, dar nu credem ca va ajunge sa genereze vreodata isteria pe care a reusit sa o faca seria Harry Potter si asta din doua motive: lumea magiei creata de Rowling nu mai surprinde si intriga nu e suficient de puternica.

Distribuie